Σε ομιλία του στη Φρανκφούρτη, ο Κ. Ρέγκλινγκ επεσήμανε πως αν η ελληνική κυβέρνηση συνεχίσει την πορεία της, θα είναι σε θέση να αναχρηματοδοτείται τακτικά με τις δικές της δυνάμεις από την αγορά.
 
Ανέφερε επίσης ότι η Ελλάδα έχει ήδη προχωρήσει προς την κατεύθυνση αυτήν, αντλώντας τρία δισ. ευρώ με την έκδοση επταετούς ομολόγου προ τριών εβδομάδων.
 
Ο επικεφαλής του ESM επανέλαβε ότι σε καμία άλλη χώρα δεν υπήρχαν τόσα ζητήματα και τόσο αδύναμη δημόσια διοίκηση. «Ωστόσο, θα ήθελα να υπογραμμίσω το γεγονός πως η Ελλάδα σημειώνει επίσης σημαντική πρόοδο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, στις οποίες δεσμεύτηκε το 2015», πρόσθεσε και συμπλήρωσε:
 
«Οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες των Ελλήνων -όπως για παράδειγμα οι μισθολογικές και συνταξιοδοτικές περικοπές ή η μείωση των μισθωτών του δημόσιου τομέα- δεν αναγνωρίζονται πάντοτε αρκετά στη Γερμανία».
 
Για το ζήτημα τους χρέους, είπε πως οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έχουν αναφερθεί στην προοπτικής περαιτέρω ελάφρυνσής του στο τέλος του προγράμματος, εφόσον χρειασθεί.
 
«Αυτή θα μπορούσε να περιλαμβάνει περαιτέρω επιμηκύνσεις των περιόδων αποπληρωμής των δανείων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) ή τη μεταφορά κερδών που είχαν οι κεντρικές τράπεζες από την αγορά ελληνικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά».