«Ενημερώθηκα ότι η Ομάδα Εργασίας της Ευρωομάδας (EWG) στις 2 Μαρτίου επιβεβαίωσε ότι έχουν ολοκληρωθεί τα προαπαιτούμενα της τρίτης αναθεώρησης του ελληνικού προγράμματος ESM» αναφέρει ο Μάριο Σεντένο σύμφωνα με δημοσίευμα του Real.gr.
 
Όπως αναφέρεται, ο πρόεδρος του Eurogroup υπενθύμισε πως την ίδια ώρα συνεχίζεται η τεχνική προετοιμασία για πιθανά μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, αλλά και η προετοιμασία του προγράμματος που θα ακολουθήσει η ελληνική κυβέρνηση μετά την ημερολογιακή λήξη του τρίτου μνημονίου.
 
«Η πλήρης εφαρμογή των προαπαιτούμενων επιβεβαιώνει τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για το πρόγραμμα και τη συνεχιζόμενη προσπάθεια μεταρρύθμισης» σχολιάζει επίσης ο Πορτογάλος τεχνοκράτης, προσθέτοντας πως πλέον «το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM αναμένεται να εγκρίνει την εκταμίευση της τέταρτης δόσης του προγράμματος του ESM μετά την ολοκλήρωση των εθνικών κοινοβουλευτικών διαδικασιών».
 
Παράλληλα, εξήγησε πως «αυτό θα ανοίξει το δρόμο για την αποδέσμευση της πρώτης υπό- δόση ύψους € 5,7 δισ. το δεύτερο μισό του Μαρτίου».
 
Για τον επικεφαλής του Eurogroup, η Ελλάδα βρίσκεται στον τελευταίο γύρο του ελληνικού προγράμματος του ESM, σημειώνοντας πως «η τέταρτη και η τελική αξιολόγηση συνεχίζεται», καθώς και πως «το τεχνικό έργο των πιθανών νέων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους».
 
«Η Ελλάδα έχει αρχίσει να επιστρέφει στη χρηματοδότηση από τις αγορές και η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται σε μια στρατηγική μακροπρόθεσμης ανάπτυξης, η οποία θα είναι κρίσιμη για τον καθορισμό του πλαισίου μετά το πρόγραμμα» κατέληξε ο Μ. Σεντένο.