Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Κ.Ρέγκλινγκ εκτίμησε πως η δημοσιονομική υπερπροσπάθεια των δύο τελευταίων χρόνων έχει φέρει αποτελέσματα και τόνισε πως μέχρι το 2020 είναι προαποφασισμένα τα μέτρα που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα.

«Πιστεύω ότι όλα είναι στη σωστή θέση και το καταφέραμε αυτό με μια δημοσιονομική υπερπροσπάθεια τα δύο τελευταία χρόνια. Μέχρι το 2020 είναι ήδη αποφασισμένο το δημοσιονομικό πακέτο. Επομένως, ο λαός θα δει το αντίθετο από αυτό που συνέβη τα τελευταία χρόνια.  Στηριζόμενοι στις προβλέψεις που είναι πολύ κοντά στις προβλέψεις της κυβέρνησης, αν τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί μέχρι τώρα, συμπεριλαμβανομένων αυτών του 2019, εφαρμοστούν, τότε θα υπάρξει δυνατότητα μείωσης της φορολογίας».

Ερωτηθείς για τη μείωση της φορολογίας, αρκέστηκε να απαντήσει πως είναι αισιόδοξος μετά από συζητήσεις που έχουν γίνει με την ελληνική πλευρά. «Κάποιες αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί. Είμαι αισιόδοξος με βάση τις σημερινές προβλέψεις. Πρέπει να γνωρίζουμε βέβαια ότι αυτό μπορεί να αλλάξει, η παγκόσμια οικονομία μπορεί να αλλάξει, υπάρχουν πάντα εξωτερικοί παράγοντες που δεν τους ελέγχει η Ελλάδα. Αλλά βασισμένοι σε αυτά που ξέρουμε μέχρι στιγμής δεν χρειάζεται να πάρουμε επιπρόσθετες αποφάσεις από δημοσιονομικής πλευράς, που να είναι δύσκολες. Ακριβώς το αντίθετο, θα πρέπει να πάρουμε μέτρα ανάπτυξης».


Τήρηση των μνημονιακών μεταρρυθμίσεων για να μην υπάρξουν μέτρα

Εκτίμησε ότι αν η Αθήνα συνεχίζει να τηρεί τις μνημονιακές μεταρρυθμίσεις δεν θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα λιτότητας, αν και δεν μπορεί να εγγυηθεί για αυτή την εξέλιξη. «Τα μέσα είναι διαθέσιμα και είναι στην ευχέρεια της κυβέρνησης να αποφασίσει τι θα κάνει. Αλλά αν οι αγορές παραμείνουν σταθερές όπως είναι τώρα διεθνώς και αν η Ελλάδα συνεχίσει με τις μεταρρυθμίσεις, κάτι που θεωρώ ότι είναι η πιο σημαντική προϋπόθεση, -αλλά η δική μου υπόθεση εργασίας είναι ότι οι ελληνικές μεταρρυθμίσεις όντως θα εφαρμοστούν-, δεν έχω κανένα λόγο να το αμφισβητώ. Με τα σημερινά δεδομένα δεν φαίνεται να είναι απαραίτητο. Θα το δούμε όμως και τα μέσα είναι διαθέσιμα».

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα «να μην επιστρέψουν οι παλιές συνήθειες», οι οποίες οδήγησαν την Ελλάδα «σε πολύ δύσκολες καταστάσεις, με αποτέλεσμα να χρειαστεί σκληρή προσαρμογή».