Στον απόηχο του «Νi una menos!» (Ούτε μια Λιγότερη, κίνημα που ξεκίνησε στην Αργεντινή ενάντια στη βία και τις δολοφονίες γυναικών) και του «Womens' Strike», στις 8 Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, γυναικείες και φεμινιστικές οργανώσεις παγκοσμίως καλούν τις γυναίκες να βγουν στους δρόμους. Στην Ισπανία, εκατοντάδες οργανώσεις απευθύνουν κοινό κάλεσμα σε 24ωρη απεργία για την προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών. Οι Ισπανίδες δεν θα δουλέψουν αυτή την Πέμπτη καθώς κατεβαίνουν στην 24ωρη απεργία, στην οποία έχουν τη συμπαράσταση και των μεγαλύτερων συνδικάτων της χώρας.
 
Το φεμινιστικό κίνημα στην Ισπανία καλεί τις γυναίκες όχι μόνο να αφήσουν τα γραφεία τους, αλλά και να σταματήσουν για μία μέρα να πλένουν, να μαγειρεύουν. Την απεργία, εκτός από τις φεμινιστικές οργανώσεις στηρίζουν και οι γυναίκες δήμαρχοι της Μαδρίτης και της Βαρκελώνης, Μανουέλα Καρμέλα και Άντα Κολάου, που δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις.
 
Η απεργία μονοπωλεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στην Ισπανία εδώ και εβδομάδες και πολλές προσωπικότητες δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν.
 
Επίσης θα συμμετάσχουν και τα δύο μεγαλύτερα συνδικάτα εργαζομένων (CCOO και UGT) στη χώρα, τα οποία θέλουν να καταδείξουν την ανάγκη για ουσιαστική ισοτιμία και ισότητα αμοιβής μεταξύ ανδρών και γυναικών. Τα συνδικάτα έχουν προκηρύξει δίωρες στάσεις εργασίας σε ένδειξη συμπαράστασης στο αίτημα αυτό των γυναικών.
 
Μάλιστα, ανακοινώθηκε ότι όσες γυναίκες συμμετάσχουν στην απεργία, αρκεί να ενημερώσουν γι' αυτό τους εργοδότες τους, οι οποίοι δεν θα τους αφαιρέσουν το ημερομίσθιο στο τέλος του μήνα.