Έπειτα από την οριακή έγκρισή του από την πολιτειακή Γερουσία τη Δευτέρα, ο «νόμος Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας για τη δημόσια ασφάλεια» – που πήρε τον τίτλο του από την ονομασία του λυκείου της Πάρκλαντ όπου διαπράχθηκε η πολύνεκρη επίθεση της 14ης Φεβρουαρίου- εγκρίθηκε με 67 ψήφους υπέρ έναντι 50 κατά από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Φλόριντα.
 
Για να τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο μένει να επικυρωθεί από τον Ρικ Σκοτ, τον Ρεπουμπλικάνο κυβερνήτη της Πολιτείας, ο οποίος δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει εάν θα εναντιωθεί στο ίδιο του το κόμμα και θα ασκήσει το δικαίωμά του να προβάλει βέτο. Εάν δεν το πράξει μέσα σε 15 ημέρες, ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ.
 
O ίδιος, ωστόσο, αντιτάχθηκε δημόσια στην πρόταση που έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ να δοθούν όπλα σε «κάποιους» εκπαιδευτικούς, για να αποτρέπονται επιθέσεις μέσα σε σχολεία στις ΗΠΑ.
 
Οι διατάξεις σχετικού του νόμου αυξάνουν το όριο ηλικίας για την αγορά ημιαυτομάτων τουφεκιών εφόδου στα 21 έτη, επιβάλουν περίοδο αναμονής τριών ημερών για την αγορά οποιουδήποτε πυροβόλου όπλου και επιτρέπουν την οπλοφορία ορισμένων εκπαιδευτικών σε δημόσια σχολεία.
 
Ωστόσο, αν και κάποια από αυτά τα μέτρα υποστηρίχθηκαν από τους μαθητές και τους γονείς τους, δεν συμπεριλήφθηκε στις διατάξεις του νομοθετήματος ίσως το κεντρικότερο αίτημά τους: το να απαγορευθούν στην Πολιτεία οι πωλήσεις τουφεκιών εφόδου, όπως αυτό που χρησιμοποιήθηκε στο μακελειό της 14ης Φεβρουαρίου.