Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η Φώφη Γεννηματά ανακοίνωσε ότι όλοι όσοι ήταν υποψήφιοι θα είναι σύνεδροι, καθώς διαπιστώθηκε ότι ο συνολικός αριθμός των υποψήφιων συνέδρων αντιστοιχεί πλέον απολύτως αναλογικά στην μεγάλη αύξηση των μελών (υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε 2.700).
 
Όπως αναφέρεται, πριν καταλήξει η επικεφαλής του κόμματος στην απόφασή της συνεννοήθηκε με τα υπόλοιπα μέλη του πολιτικού Συμβουλίου, το οποίο πρόκειται να συνεδριάσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
 
Σε δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά ανέφερε πως «ο κόσμος αγκάλιασε το σύγχρονο εγχείρημα. Σε όλη την Ελλάδα το μεγάλο ενδιαφέρον για την πορεία της παράταξής μας εκφράστηκε με την εγγραφή 35.000 νέων μελών στο Κίνημα Αλλαγής, παράλληλα με την μεγάλη προσέλευση στις επιτροπές επεξεργασίας των θέσεων και στις διαδικασίες προσυνεδριακού διαλόγου.
 
Ωστόσο, σημειώνεται πως το ανακοινωθέν ραντεβού του Σταύρου Θεοδωράκη με τον Αλέξη Τσίπρα για την ερχόμενη Δευτέρα και η συζήτηση των δύο ανδρών για τη σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας προκάλεσε ενόχληση στην ηγεσία και τη Φ. Γεννηματά, η οποία προχώρησε και σε χαρακτηριστική ανάρτηση στο twitter.
 
«Για το Κίνημα Αλλαγής άλλο ζήτημα είναι η ανάγκη Εθνικής Συνεννόησης για τα μεγάλα εθνικά θέματα και άλλο τα επικοινωνιακά παιχνίδια του κ. Τσίπρα. Και αυτό πρέπει να το καταλάβουν καλά όλοι!» έγραψε η Φ. Γεννηματά.
 
<blockquote class=”twitter-tweet” data-lang=”el”><p lang=”el” dir=”ltr”>Για το Κίνημα Αλλαγής άλλο ζήτημα είναι η ανάγκη Εθνικής Συνεννόησης για τα μεγάλα εθνικά θέματα και άλλο τα επικοινωνιακά παιχνίδια του κ. Τσίπρα.<br>Και αυτό πρέπει να το καταλάβουν καλά όλοι!</p>&mdash; Fofi Gennimata (@FofiGennimata) <a href=”https://twitter.com/FofiGennimata/status/972104269510926337?ref_src=twsrc%5Etfw”>9 Μαρτίου 2018</a></blockquote>
<script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>
 
Η ανάρτησή της δεν πέρασε απαρατήρητη από τον Στ. Θεοδωράκη, που απάντησε με τον ίδιο τρόπο, τονίζοντας πως «ειδικά σα πατριωτικά θέματα αντιπαρατεθέμεθα με στόχο τη συνεννόηση και όχι την εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων.
 
<blockquote class=”twitter-tweet” data-lang=”el”><p lang=”el” dir=”ltr”>Το είπα στη Βουλή, το επαναλαμβάνω και σήμερα για να γίνει κατανοητό κι απ’ αυτούς που δεν το κατάλαβαν. Οι ώριμοι αντίπαλοι αντιπαρατίθενται και συνυπάρχουν. Και ειδικά στα πατριωτικά θέματα αντιπαρατιθέμεθα με στόχο τη συνεννόηση και όχι την εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων.</p>&mdash; Stavros Theodorakis (@St_Theodorakis) <a href=”https://twitter.com/St_Theodorakis/status/972112142357975041?ref_src=twsrc%5Etfw”>9 Μαρτίου 2018</a></blockquote>
<script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>