Μιλώντας στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά» ο Γιώργος Κατρούγκαλος, αφού διευκρίνισε ότι ο κάθε πολιτικός χρησιμοποιεί εκφράσεις ανάλογα με το ύφος του,  πρόσθεσε ότι για τον ίδιον δεν προκύπτει αυτή τη στιγμή η «ιδιότητα» της ομηρίας για τους δύο Έλληνες που κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης.

«Υπάρχει μια διαφορά στις εκφράσεις που χρησιμοποιεί κάθε πολιτικός ανάλογα με το προσωπικό του ύφος. Αυτό συμβαίνει άλλωστε και μεταξύ πολιτικών που βρίσκονται στο ίδιο κόμμα» δήλωσε ο υπουργός και σημείωσε:

«Εγώ χρησιμοποιώ τις εκφράσεις που πρέπει να χρησιμοποιούνται και σας λέω ότι πολλές φορές υπάρχει μια διαφοροποίηση στο ύφος…  Αυτή τη στιγμή είναι κρατούμενοι και περιμένουν να δικαστούν. Η δική μου άποψη είναι ότι μέχρι στιγμής στη συγκεκριμένη περίπτωση των Ελλήνων δεν προκύπτει το θέμα της ομηρίας, ακριβώς επειδή περιμένουν να δικαστούν».

Σύμφωνα με τον Γ. Κατρούγκαλο, «ο χρόνος που έχει περάσει δεν είναι τέτοιος ώστε να έχει ξεπεραστεί το όριο της δίκαιης δίκης», αναφέροντας ότι «δεν πρέπει να βοηθήσουμε την Τουρκία να αναδείξει το επεισόδιο σε μείζον διπλωματικό γεγονός».