Περικυκλωμένη βρίσκεται από σήμερα η πόλη Αφρίν από τις δυνάμεις του Ταγίπ Ερντογάν και Σύρους αντάρτες. Σύμφωνα με Τούρκο στρατιωτικό,  οι τουρκικές δυνάμεις έχουν καταλάβει «περιοχές καθοριστικής σημασίας», σύμφωνα με το Reuters.
 
Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δήλωσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις και Σύροι αντάρτες έχουν περικυκλώσει περίπου 700.000 ανθρώπους στo Αφρίν και τις γύρω περιοχές, όπως αναφέρει η ίδια πηγή.
 
Τη Δευτέρα, ένας εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις είχαν αποκτήσει τον έλεγχο πάνω από το ήμισυ της περιοχής και δεσμεύθηκαν να «καθαρίσουν» την πόλη Αφρίν.
 
Την περασμένη βδομάδα ο Τούρκος πρόεδρος, είπε ότι οι τουρκικές δυνάμεις έχουν πολιορκήσει την πόλη και πλησίαζαν το κέντρο της, αλλά ένας εκπρόσωπος του YPG, της κουρδικής οργάνωσης «Μονάδες Προστασίας του Λαού», αργότερα το αρνήθηκε, λέγοντας ότι οι περιοχές που ισχυρίζονται ότι είναι υπό τουρκικό έλεγχο εξακολουθούν να είναι πεδίο μάχης.
 
Τους τελευταίους δύο μήνες η Τουρκία διεξάγει την στρατιωτική επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» κατά της βόρειας Συρίας με στόχο να εξαφανίσει το κουρδικό YPG από τα νότια σύνορα της με τη Συρία. Ο Τ. Ερντογάν αντιμετωπίζει το κουρδικό YPG ως τρομοκρατική ομάδα και μία επέκταση του PKK.