Όπως αναφέρει το Documento o νέος φάκελος που διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς στην Προνακριτική της Βουλής, περιέχει δύο επιστολές της Novartis προς τον Αντώνη Σαμαρά, η μία εκ των οποίων μάλιστα, αναφέρεται στο μνημόνιο και τη φαρμακευτική δαπάνη. Εντύπωση επίσης, προκαλεί το γεγονός ότι στον φάκελο, υπάρχει επίσης και μία ιδιόχειρη επιστολή του τότε πρωθυπουργού προς τον Φρουζή, όπως αναγράφονται δύο κινητά τηλέφωνα και το όνομα του τότε αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα. Στη Βουλή διαβιβάστηκαν CD με 165 αρχεία από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές υπαλλήλων της Novartis.

Τα νέα στοιχεία τέθηκαν υπόψιν της Εισαγγελίας Διαφθοράς, μετά από συμπληρωματική κατάθεση της προστατευόμενης μάρτυρα, Αικατερίνης Κελέση. Σημειώνεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει υποστηρίξει ότι δεν είχε καμία προσωπική επαφή με τον Φρουζή. «Ουδέποτε έχω συναντήσει τον κ. Φρουζή ιδιωτικά. Τον έχω δει μόνο θεσμικά δύο φορές δημόσια μπροστά στις κάμερες», είχε τονίσει στη Βουλή.  

Δεν διαψεύδει η ΝΔ

Όπως προσθέτει το Documento, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που βρίσκονται στην Προανακριτική Επιτροπή, επιχείρησαν να υποβαθμίσουν τη βαρύτητα των νέων στοιχείων, υποστηρίζοντας στάλθηκαν από τη Novartis παραμονές της διεξαγωγής του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ, Νταβός, κατά τα έτη 2013 – 2014, με τον τότε πρωθυπουργό να μη δίνει το «παρών» στο φόρουμ. Όσον αφορά το σημείωμα, δεν διαψεύδεται ότι γράφτηκε από τον Σαμαρά, με τα «γαλάζια» στελέχη να στέκονται στην ταυτότητα της μάρτυρα.

Το σημείωμα Σαμαρά: