H στάση εργασίας αφορά όλους τους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους και τεχνικούς τηλεόρασης που εργάζονται στην ΕΡΤ (και στην ΕΡΤ-3) και στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας (Alpha, Antenna, Μακεδονία, ΣΚΑΙ, STAR, EPSILONTV και ΑΡΤ), όπως αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ), της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ), της Ένωσης Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΠΗΕΑ) και της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ).  Από τη στάση εργασίας θα εξαιρεθούν οι εργαζόμενοι που θα καλύψουν την κηδεία του Χρήστου Πασαλάρη.

H ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωση της τονίζει πως θα στηρίξουν κάθε προσπάθεια, που έστω και την ύστατη στιγμή, θα δίνει προοπτική σωτηρίας στο κανάλι. Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη το ΕΣΡ ψήφισε υπέρ του κλεισίματος του καναλιού, με το σκεπτικό πως ο σταθμός «λειτούργησε επί πολλά έτη, με βάση διοικητικές πράξεις ως ενημερωτικός εθνικής εμβέλειας, δεν έλαβε μέρος δε μέρος στη διαδικασία αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα, που άρχισε με την προκήρυξη 1/2017 του ΕΣΡ (δημοσιευθείσα την 27.11.2017)».

Προσφεύγουν στο ΣτΕ οι εργαζόμενοι

Οι εργαζόμενοι του MEGA αναμένεται να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) και να ζητήσουν με ασφαλιστικά μέτρα προσωρινή διαταγή αναστολής της απόφασης του ΕΣΡ που αποφάσισε να τερματίσει τη λειτουργία του καναλιού. Ανοικτό το ενδεχόμενο αναστολής της απόφασης αν προσφύγουν στο ΣτΕ και οι μέτοχοι του καναλιού.

Παράλληλα, ξεκαθάρισαν ότι θα πιέσουν το διοικητικό συμβούλιο του καναλιού να καταθέσει με τη σειρά του προσφυγή στο ΣτΕ εναντίον της απόφαση του ΕΣΡ. Ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, Ροδόλφος Μορώνης, δήλωσε πως «αν πράγματι οι μέτοχοι του καναλιού εννοούν όσα υποστηρίζουν έχουν περιθώριο να προσφύγουν στο ΣτΕ και να ζητήσουν αναστολή της απόφασής μας».