Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής κινητοποιήσεις μετά το σχετικό κάλεσμα της ΕΛΜΕ και των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
 
Στη συγκέντρωση έδωσαν το παρών και εκπαιδευτικοί από πολλές πόλεις της χώρας που εδώ και μέρες είχαν ανακοινώσει τη μετάβασή τους στην Αθήνα με λεωφορεία.
 
Τη σημερινή κινητοποίηση στήριξε η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας, ενώ συμμετείχαν με αποφάσεις τους μια σειρά από Φοιτητικούς Συλλόγους της Αθήνας. Επίσης, το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας.

 
Στη συνέχεια έγινε συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, με τα ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ. Ωστόσο οι εκπρόσωποι της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στα ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ αποχώρησαν από τη συνάντηση ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι δεν επιτράπηκε να συμμετάσχουν στη συνάντηση οι εκπρόσωποι και των άλλων φορέων (γονείς, φοιτητές).
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Αδιορίστων Εκπαιδευτικών, οι εκπαιδευτικοί ζητούν:
 
  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς όλων των αναπληρωτών και αδιόριστων εκπαιδευτικών με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία.
  • Εξίσωση των εργασιακών δικαιωμάτων -προς τα πάνω- μονίμων και αναπληρωτών.
  • Κάλυψη όλων των κενών με βάση τις πραγματικές ανάγκες, επαναφορά του δασκάλου στο ολοήμερο, κάλυψη όλων των ωρών με τις αντίστοιχές ειδικότητες εκπαιδευτικών σε α/βάθμια και β/βάθμια, πλήρη επαναλειτουργία της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης με διαφανείς προσλήψεις από τους πίνακες αναπληρωτών, λειτουργία όλων των αναγκαίων τμημάτων ένταξης, 1 εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης για κάθε μαθητή/τρια, πλήρη ένταξη των προσφυγόπουλων στο δημόσιο σχολείο, καμία συγχώνευση τμήματος. Επαναφορά του διδακτικού ωραρίου στα προ του 2013 επίπεδα για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
  • Μείωση του αριθμού των μαθητών στην τάξη για στοιχειωδώς καλύτερα μαθησιακά και παιδαγωγικά αποτελέσματα.Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας.