Σύμφωνα με δημοσίευμα του enikonomia.gr, η δικογραφία για την υπόθεση που αφορούσε στην αγοροπωλησία ασφαλίστρων κινδύνου του ελληνικού χρέους την περίοδο 2009-2010 και το ενδεχόμενο εμπλοκής του Αντρίκου Παπανδρέου μπήκε στο αρχείο, με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως οικονομικού εγκλήματος, Μαριάννας Ψαρουδάκη.
 
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η έρευνα ξεκίνησε το 2010 από τον εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα, με αφορμή μηνυτήρια αναφορά που είχαν καταθέσει ένας δικηγόρος και ένας οικονομολόγος στρεφόμενοι κατά παντός υπευθύνου.
 
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, από τις έρευνες δεν προέκυψε τυχόν σύνδεση του Α. Παπανδρέου με τη διεθνή εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων Unigestion η οποία προμηθεύτηκε ασφάλιστρα κινδύνου από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Δεν διαπιστώθηκε επίσης , με βάση και το πόρισμα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ότι κάποιοι κερδοσκόπησαν πουλώντας CDS.
 
Σημειώνεται πως η αρχειοθέτηση της υπόθεσης είχε προταθεί από τον εισαγγελέα από το 2012, με τον οικονομικό εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπονή, να δίνει παραγγελία για να συνεχιστεί η έρευνα.
 
Όπως αναφέρει το in.gr, ο Γρ. Πεπονής είχε ζητήσει από τον εισαγγελέα να επικεντρωθεί στα προϊόντα που είχε αγορά η Unigestion, με σκοπό να διαπιστωθεί εάν η επίμαχη επένδυση συνδεόταν με τυχόν εσωτερική πληροφόρηση της συγκεκριμένης εταιρείας, αλλά και εάν αφορούσε πιθανά κερδοσκοπικές κινήσεις.