Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Νέα Σελίδα» ο Γ. Δραγασάκης  αναδεικνύει ως τους δύο βασικότερους στόχους του την ενίσχυση των επενδύσεων και της απασχόλησης αλλά και την επεξεργασία της νέας Αναπτυξιακής Στρατηγικής. Τονίζει ότι έχει ζητήσει τις εισηγήσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση, του υφυπουργού Οικονομίας Στέργιου Πιτσιόρλα και του Enterprise Greece, ώστε να καταρτιστεί ένα σχέδιο για τη βελτίωση της υποδοχής επενδυτών, της αδειοδοτικής διαδικασίας και της χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων.

Παράλληλα, αναφέρει ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το Eurogroup της 26ης Απριλίου  και επισημαίνει ότι στόχος της κυβέρνησης  είναι να επιτευχθεί μια καθαρή έξοδο, χωρίς «αστερίσκους» και νέα προαπαιτούμενα.  «Στη χώρα μας είναι εμφανές ότι υπάρχει ένα μπλοκ δυνάμεων οι οποίες δεν θέλουν να βγούμε από την επιτροπεία και την ''προστασία'' των ξένων, διότι, λένε, είναι πιο ''φθηνή'', οπότε μέχρι τέλους θα κάνουν θόρυβο, θα εκπέμπουν ''παράσιτα'' και θα προσπαθούν να βάζουν τρικλοποδιές, αδιαφορώντας αν αυτό μπορεί να προκαλεί ζημιά στη χώρα».

Αναφερόμενος στα κόκκινα δάνεια επισημαίνει ότι «η δραστική και γρήγορη μείωσή τους είναι δική μας υπόθεση, δική μας ανάγκη, ανάγκη κοινωνική. Εάν δεν τα μειώσουμε μόνοι μας θα μας το επιβάλουν και τότε θα γίνει με τους δικούς τους όρους, με τρόπο ανάλγητο και ισοπεδωτικό».

Για την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις δήλωσε ότι η ύπαρξη ενισχυμένων θεσμών, που θα μπορούν να σχεδιάζουν μακροπρόθεσμα και να εγγυώνται τη θέση της χώρας ως πυλώνα σταθερότητας, αποτελεί προτεραιότητα, ανεξάρτητα από τις διαθέσεις των γειτόνων μας. Σχετικά με την  θέση της Ελλάδας στα Βαλκάνια αναφέρει ότι πλέον  «εμφανίζονται δυνατότητες προκειμένου να συγκροτήσουμε ένα σχέδιο Διαβαλκανικής Συνεργασίας και Συνανάπτυξης, μακριά από μικροεθνικισμούς, μεγαλοϊδεατισμούς και μισαλλοδοξίες».