Οι εκλογές αναμένεται να αναδείξουν ξανά τον Βλαντιμίρ Πούτιν, στον απόηχο της ισχυρής κόντρας που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση

Το 70% των ψηφοφόρων φαίνεται να τάσσονται υπέρ της επανεκλογής του Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως δείχνουν δημοσκοπήσεις. 
 

Αν ο Βλ. Πούτιν κερδίσει και αυτές τις εκλογές, κάτι που θεωρείται πολύ πιθανό, πρόκειται να εξασφαλίσει μια τέταρτη θητεία.
 
Οι εκλογές λαμβάνουν χώρα σε ένα έντονο κλίμα μεταξύ της Ρωσίας και ενός ενιαίου Δυτικού μετώπου, έπειτα από τις κατηγορίες της Βρετανίας κατά της Μόσχας ότι αποπειράθηκε να δηλητηριάσει πρώην πράκτορα.
 
Οι κατηγορίες οδήγησαν μια σειρά από αντιπαραθέσεις, με αποτέλεσμα η Ρωσία να έρχεται αντιμέτωπη με το Δυτικό μπλοκ, καθώς τη θέση της Βρετανίας παίρνουν η Γερμανία, οι ΗΠΑ και η Γαλλία.
 
Την ίδια στιγμή ο Βλ. Πούτιν δέχεται και πυρά από τον ΟΗΕ, λόγω της υποστήριξης της Ρωσίας προς τον Μπασάρ αλ Ασαντ στη Συρία ενώ παραμένουν οι κατηγορίες κατά της Μόσχας για ανάμειξη στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ.

O Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη Μόσχα δήλωσε ότι θα είναι ευχαριστημένος με οποιοδήποτε αποτέλεσμα που θα επιτρέπει την επανεκλογή του για μια τέταρτη θητεία.

«Είμαι σίγουρος για το πρόγραμμα που προτείνω στη χώρα», τόνισε χαρακτηριστικά.