Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ, σχολιάζοντας την υπόθεση των Ελλήνων στρατιωτικών δήλωσε πως «οι υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης, που θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να έχουν δράσει αποφασιστικά, δεν έχουν ακόμη καταφέρει να συνεννοηθούν μεταξύ τους».
 
Αναφερόμενος στη συνεργασία Π. Καμμένου και Φωτη Κουβέλη σχολίαζει «για ποια εθνική θέση μιλάμε όταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει διαφορετική θέση από τον αναπληρωτή του κ. Κουβέλη, που αποκαλεί το λόγο του υπουργού του υπερτροφικό».
 
Ο Β. Κικίλιας σχολίασε επίσης την απουσία του Π. Καμμένου από μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων, όπως θεωρεί το Μακεδονικό συλλαλητήριο, αλλα και από τις συσκέψεις στο Μαξίμου για εθνικά ζητήματα, στην διάρκεια των οποίων ο υπουργός Άμυνας ήταν στο εξωτερικό.
 
Οσον αφορά τις απειλές που δεχτηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, τις χαρακτήρισε «δειλές» και «αντεθνικές». Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε πως «η Νέα Δημοκρατία έχει κρατήσει μια σοβαρή, στιβαρή και υπεύθυνη εθνικά στάση απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα με πρώτο τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη, που βρέθηκε στις ΗΠΑ για να ενισχύσει τις θέσεις της χώρας μας και να τονίσει Ελλάδα είναι η μόνη χώρα πυλώνας».