Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρακτορείου Russia Today, με καταμετρημένο το 99% των ψήφων, ο Βλαντιμίρ Πούτιν συγκεντρώνει ποσοστό 76,66%, επικρατώντας δια περιπάτου. Ενδεικτικό της άνετης επικράτησης του είναι ότι ο δεύτερος υποψήφιος, Πάβελ Γκρουντίνιν, συγκεντρώνει ποσοστό 11,80%.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αρμόδια επιτροπή σχεδόν 55,5 εκατομμύρια Ρώσοι. Ο κομμουνιστής υποψήφιος Πάβελ Γκρουντίνιν έλαβε το 11,82% των ψήφων, ο επικεφαλής του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι συγκέντρωσε το 5,68%, ενώ η υποψήφια της Πρωτοβουλίας Πολιτών Ξένια Σόμπτσακ έλαβε το 1,66% των ψήφων, ανέφερε η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή.

Ο Γκριγκόρι Γιαβλίνσκι, συνιδρυτής του κόμματος Γιάμπλοκο, έλαβε το 1,04% των ψήφων, ο Μπαρίς Τίτοφ το 0,75%, ο έτερος κομμουνιστής υποψήφιος Μαξίμ Σουράικιν 0,68% και ο Σεργκέι Μπαμπούριν 0,65%. Υπενθυμίζεται ότι το 2012, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε κερδίσει τις προεδρικές εκλογές συγκεντρώνοντας το 63,6% των ψήφων.

Μετά την επικράτηση του, ο Πούτιν εμφανίστηκε μπροστά στους ψηφοφόρους του προκειμένου να τους ευχαριστήσει. «Αγαπητοί φίλοι σας ευχαριστώ που μαζευτήκατε αυτή την παγωμένη νύκτα στην καρδιά της πρωτεύουσας. Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη σας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους υποστηρικτές μας σε κάθε περιφέρεια της τεράστιας χώρας μας. Ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξη σας, είμαι ένας από εσάς».