Ένα ακόμη δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος ήταν αρκετό τη Δευτέρα για να πυροδοτήσει εκ νέου σενάρια ρήξης μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΛΕΛ, με αφορμή προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ του πρωθυπουργού με τον υπουργό Άμυνας. Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος, μάλιστα, για ραντεβού μεταξύ των δύο ανδρών, παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά. Πηγή των προβλημάτων, φέρεται ο τρόπος με τον οποίο πλέον αντιμετωπίζεται πλέον ο κυβερνητικός εταίρος, κυρίως αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ.
 
Την πληροφορία διέψευσε ο ίδιος ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής τη Δευτέρα, τόσο ως γεγονός όσο και για το περιεχόμενο που της αποδίδει η εφημερίδα.
 
Σε σχόλιό του στο Twitter, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης σημειώνει: «Κατά φαντασίαν συνάντηση από τον κατά φαντασίαν “Φιλελεύθερο” του κ. Μητσοτάκη. Τα μόνα “εκρηκτικά ραντεβού” που απασχολούν αυτή την περίοδο την κοινή γνώμη είναι αυτά της Novartis με τα στελέχη της ΝΔ». Με την τελευταία του φράση ο κ. Παππάς απαντά και στον τίτλο της εφημερίδας, «Το εκρηκτικό ραντεβού στο Καβούρι» (σ.σ. στην οικία του Πάνου Καμμένου).
 
Σημειώνεται πως από το πρωί της Δευτέρας, αρκετά είναι τα μέσα ενημέρωσης που αναδεικνύουν παρόμοια προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων. Συγκεκριμένα, η Ναυτεμπορική κάνει λόγο για «σημείο καμπής» μεταξύ των δύο ανδρών, σημειώνοντας τα βήματα προσέγγισης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Κινήματος Αλλαγής, και τον προβληματισμό που προκαλεί μία τέτοια εξέλιξη στους ΑΝΕΛ. Από κοντά, δημοσίευμα του in.gr, που με τον τίτλο «Οι όμορφες συγκυβερνήσεις… όμορφα καίγονται», θέτει στο επίκεντρο τον προβληματισμό που προκαλεί η αντιμετώπιση του ζητήματος Σαββίδη, καθώς και τα κυβερνητικά ανοίγματα στην κεντροαριστερά.
 

Διάψευση και από Τζανακόπουλο

 
Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, προχώρησε εξίσου σε διάψευση των πληροφοριών για προβλήματα στις σχέσεις των κυβερνητικών εταίρων, σημειώνοντας πως «κάθε φημολογία ή ψίθυρος για ρήξη είναι μία προσπάθεια της ΝΔ να αλλάξει η ιεράρχηση της προτεραιότητας της δημόσιας συζήτησης».
 
Όπως ανέφερε ο Δ. Τζανακόπουλος στο ΣΚΑΪ, Α. Τσίπρας και Π. Καμμένος αναμένεται να συναντηθούν την Τρίτη για να εξετάσουν τις περαιτέρω ενέργειες της χώρας για το θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν φυλακισμένοι στην Ανδριανούπολη.
 
Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, ενώ την Τρίτη θα συναντηθούν για να συζητήσουν τις πιθανές περαιτέρω ενέργειες σε ό,τι αφορά το θέμα των δυο αξιωματικών που βρίσκονται υπό κράτηση.
 
«Θα συναντηθούν έτσι ώστε να συζητήσουν τις πιθανές περαιτέρω ενέργειες που θα πρέπει να κάνουμε σε ό,τι αφορά το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται υπό κράτηση», δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κάνοντας λόγο για «άριστες σχέσεις» του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο.
 
Υπογράμμισε ακόμη πως όταν «μιλάμε για κυβέρνηση με δύο κόμματα και διαφορετικές ιδεολογικές καταβολές, υπάρχει αμφισβήτηση και επιμέρους διαφωνίες. Αυτό που καθορίζει τη σχέση των δύο κομμάτων δεν είναι παρά η προσπάθεια για να εξέλθει η χώρα από το καθεστώς των μνημονίων».
 

Μυστηριώδης… κοινοβουλευτική ομάδα

 
Στο μεταξύ, αξίζει να σημειωθεί πως την Τρίτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί και η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ, ενώ από την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, ο Π. Καμμένος έχει δώσει εντολή για «σιωπητήριο» στις τάξεις του μικρού κυβερνητικού εταίρου.
 
Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως ο υπουργός Άμυνας έδωσε εντολή σιγής προς βουλευτές και στελέχη των ΑΝΕΛ μέχρι και την Τρίτη και την κοινοβουλευτική ομάδα, καθώς μετά τη συνεδρίαση αναμένεται να προβούν σε ανακοινώσεις