«Είναι νατοϊκοί στρατιωτικοί και το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να αποφεύγει να πάρει θέση» υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο Π. Καμμένος, εξερχόμενος του δικαστηρίου στη Θεσσαλονίκη όπου αθωώθηκε για την υπόθεση Πάχτα, σχολιάζοντας την υπόθεση των Ελλήνων στρατιωτικών.
 
«Έχουμε δύο παλικάρια που είναι κρατούμενοι σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Τουρκία, δύο παλικάρια που ανήκουν στον στρατό αλλά και παράλληλα την ώρα που έκαναν την περιπολία τους διαφύλασσαν τα ευρωπαϊκά σύνορα. Θα πρέπει να αντιληφθεί η Ε.Ε. ότι εκτελούσαν τις αποφάσεις των υπουργών Άμυνας και την απόφαση Κορυφής για την διαφύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων» υπογράμμισε ο υπουργός συνεχίζοντας να υιοθετεί τα σενάρια περί ομηρίας.
 
«Ούτε βόρεια, ούτε νότια, ούτε δυτική, ούτε ανατολική Μακεδονία. Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική. Προϋπόθεση η αλλαγή του Συντάγματος» δήλωσε σχετικά για το ονοματολογικό. Αναγνώρισε μεν ότι υπάρχουν διαφορές στη συγκυβέρνηση και ότι η θέση των ΑΝΕΛ δε θα αλλάξει, όμως έκανε λόγο για μια «έντιμη σχέση πολιτική η οποία βασίζεται σε αρχές. Η σχέση αυτή σε όλη αυτή τη διαδρομή ήταν έντιμη και δημόσια».
 
«Η σχέση αυτή σε όλη αυτή την διαδρομή θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ήταν μια έντιμη και δημόσια σχέση και ουδέποτε έγιναν υπόγειοι διάλογοι» πρόσθεσε.