«Το αισθανόμαστε, ο υπουργός Εμπορίου (των ΗΠΑ) Ουίλμπουρ Ρος και εγώ ο ίδιος ότι θα μπορούσαμε να καταλήξουμε από κοινού σε μια λύση αυτήν την εβδομάδα» ανέφερε σε δηλώσει του μπροστά από τον Λευκό Οίκο ο Πέτερ Αλτμάιερ.
 
«Είναι εφικτό να βρούμε μια λύση με την οποία θα μπορούσε να αποφευχθεί μια σοβαρή εμπορική διένεξη» πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός.
 
Σε μια πολύ σύντομη ανακοίνωση που εξέδωσαν, οι Ρος και Αλτμάιερ υπογράμμισαν ότι είχαν «μια πολύ εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων σε προκαταρκτικό επίπεδο σχετικά με θέματα που σχετίζονται με τους οικονομικούς δεσμούς μας κι η οποία επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στην άμβλυνση των εμπορικών εντάσεων».
 
Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να επιβάλλει υψηλότερους δασμούς στον εισαγόμενο χάλυβα και αλουμίνιο, εκτός από τον Καναδά και το Μεξικό. Ωστόσο ο Αμερικανός πρόεδρος είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αφήσει κι άλλες χώρες «εκτός σχεδίου».
 
Η Γερμανία καγκελάριος σχολιάζοντας την απόφαση της Ουάσινγκτον είχε υπογραμμίζει πως η ΕΕ δε θα μείνει με σταυρωμένα χέρια σε περίπτωση της εφαρμογής της απόφασης σε ευρωπαϊκές χώρες.