Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, ο Ερντογάν ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αρκεστεί στην κατάληψη του Αφρίν και θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις και κατά άλλων περιοχών όπως η Μανμπίτζ, η Καμισλί, η Άιν αλ-Αράμπ και η Ρας αλ-Αίν.

Προειδοποίησε πως η Τουρκία θα διευρύνει τις επιχειρήσεις της κατά των Κούρδων μαχητών και στο βόρειο Ιράκ, εάν η Βαγδάτη δεν φροντίσει να το πράξει μόνη της. Εάν σκοπεύετε να το κάνετε, κάντε το. Εάν δεν μπορείτε να το κάνετε, τότε, κάποια νύχτα, εμείς θα μπορέσουμε να εισέλθουμε αιφνιδιαστικά στο Σιντζάρ για να το καθαρίσουμε από το PKK», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει επιχείρηση αντίστοιχης με αυτή της κατάληψης του Αφρίν. «Το έχουμε ήδη πει στην κεντρική κυβέρνηση του Ιράκ. Εάν αυτή η ιστορία καθυστερήσει περαιτέρω, τότε θα υπάρξει μια νέα επιχείρηση “Κλάδος Ελαίας” εκεί κάτω». Ο Ερντογάν είχε προχωρήσει σε παρόμοιες δηλώσεις και πριν την κατάληψη του Αφρίν, λέγοντας ότι «θα περάσουμε ανατολικά του Ευφράτη για να εξαλείψουμε τους τρομοκράτες μέχρι τα ιρακινά σύνορα».


Λεηλάτησαν το Αφρίν

Υπενθυμίζεται ότι οι τουρκικές δυνάμεις και οι σύριοι σύμμαχοι τους κατέλαβαν την πόλη του Αφρίν την Κυριακή, καταφέρνοντας να απωθήσουν τους Κούρδους μαχητές.  Μετά την κατάληψη της πόλης γκρέμισαν άγαλμα που συνδέεται με την κουρδική παράδοση και τον πολιτισμό, ενώ λεηλάτησαν ιδιωτικές περιουσίες, σπίτια και καταστήματα. Παράλληλα έκλεψαν γεωργικά μηχανήματα και εργαλεία από χωριά γύρω από την πόλη του Αφρίν.

Ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφεραν πως λεηλάτησαν ιδιωτικές περιουσίες, σπίτια και καταστήματα, ενώ παράλληλα έκλεψαν γεωργικά μηχανήματα και εργαλεία από χωριά γύρω από την πόλη του Αφρίν. Λεηλάτησαν επίσης πολιτικά γραφεία και στρατιωτικές εγκαταστάσεις.