Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μετά το πέρας της συνάντησης με τον Αλέξη Τσίπρα που προκλήθηκε στο περιθώριο των πληροφοριών για προβλήματα στην κυβερνητική συνοχή, δήλωσε ότι συζήτησαν με τον Αλέξη Τσίπρα και για τον κύριο σκοπό που η κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συγκροτήθηκε.
 
Τόνισε, επίσης, ότι δύο ήταν οι κύριοι στόχοι: η έξοδος από τα μνημόνια και την επιτροπεία και η κάθαρση και πως «αυτοί οι δύο στόχοι, είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωση τους».
 
Σημείωσε ότι «γι' αυτούς τους δύο στόχους που βάλαμε και τους οποίους είμαστε πάρα πολύ κοντά να εκπληρώσουμε, η συνεργασία αυτή, σε πείσμα όλων εκείνων που θέλουν να γράφουν σενάρια, θα συνεχιστεί μέχρι τέλους. Με απόλυτο σεβασμό στις κόκκινες γραμμές και στις διαφορετικές πολιτικές θέσεις που από την αρχή έντιμα και ξεκάθαρα έχουμε θέσει ως όρο για τη συνεργασία μας».
 

«Τμήμα σεναρίου επιστημονικής φαντασίας»

 

 
Κατά τις δηλώσεις του, ο Π. Καμμένος, δεν παρέλειψε να επιτεθεί σε «φυλλάδα» καθώς και τον Κ. Μητσοτάκη, αναφορικά με δημοσιεύματα που πυροδότησαν τα σενάρια περί αποχώρησης του και περί παρεξηγήσεων μεταξύ βουλευτών. Ο υπουργός Άμυνας έκανε λόγο για «φυλλάδα» που «προφανώς τη διαβάζει ο εκδότης της και ο κ. Μητσοτάκης», προσθέτοντας ότι «σενάρια μπορεί να κάνουν διάφοροι».
 
«Θα στεναχωρηθώ πολύ να τους πω ότι θα τους στεναχωρήσουμε, γιατί οι προτεραιότητες που έχουμε βάλει και η εντολή που έχουμε λάβει από τον ελληνικό λαό είναι πολύ πιο ισχυρές από την επιστημονική φαντασία ή τον απόκρυφο πόθο κάποιων να γλιτώσουν και από την κάθαρση και από την έξοδο από την επιτροπεία» κατέληξε ο Π. Καμμένος.
 

ΝΔ: Μαζί κυβερνούν, μαζί θα φύγουν

 
Στο μεταξύ, επίθεση στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας εξαπέλυσε η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.
 
«Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος είναι όμηροι ο ένας του άλλου. Μαζί κυβερνούν, μαζί ευθύνονται για όλα και μαζί θα φύγουν», δήλωσε η Μαρία Σπυράκη.