Με τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμάρα, θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα η κατάθεση των πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στη δικογραφία της Novartis. Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής, Θοδωρής Δρίτσας,την ερχόμενη εβδομάδα θα κληθούν πέντε εμπλεκόμενοι στη δικογραφία.

Πρώτος θα κληθεί να καταθέσει ο Αντώνης Σαμαράς την Τρίτη το πρωί ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα κληθεί ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμένος.

 
Επίσης, την επόμενη Πέμπτη θα κληθούν να καταθέσουν ο επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος. Την Παρασκευή θα κληθεί ο παλαιός υπουργός της ΝΔ, Ανδρέας Λυκουρέντζος. Την μεθεπόμενη εβδομάδα θα κληθούν να καταθέσουν τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στη δικογραφία: ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, έχει καταθέσει ήδη στην Προανακριτική.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι καλούνται να καταθέσουν σχετικά με την αρμοδιότητα της Προανακριτικής Επιτροπής να διερευνήσει το σκάνδαλο. Σημειώνεται ότι την Τρίτη τα κόμματα της αντιπολίτευσης προχώρησαν σε αποχώρηση από την Προκαταρκτική Επιτροπή για το σκάνδαλο της Novartis καθώς υποστήριξαν ότι πρέπει να κληθούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην Επιτροπή και να μην σταλεί η δικογραφία στην Δικαιοσύνη για να συνεχίσει την έρευνά της.

*Διαβάστε το άρθρο του Θάνου Καμήλαλη: Στενές επαφές φαρμακευτικού τύπου