Ο Π. Πολάκης κατέθεσε την Τετάρτη στην Εξεταστική Επιτροπής της Βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας, αποκαλύπτοντας την  ύπαρξη μαύρης τρύπας ύψους 230 εκατομμυρίων  ευρώ την περίοδο 2007-2014, την οποία  έχουν εντοπίσει οι ελεγκτές στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Συγκεκριμένα, αποκάλυψε ότι σύμφωνα με τις έρευνες των αρχών από το 2007 μέχρι το 2014 καταγράφηκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ εισροές πραγματικού χρήματος 750,3 εκατ. ευρώ (κρατική χρηματοδότηση, δάνεια, δωρεές, ΟΠΑΠ, χορηγίες). Από τα απολογιστικά στοιχεία αποδεικνύεται ότι στους απολογισμούς υπάρχουν καταγεγραμμένες πληρωμές μόλις 522,2 εκατ. ευρώ.

Ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα, επισημαίνοντας πως αυτή η τρύπα δεν μπορεί να καλυφθεί ούτε από το αποθεματικό του ΚΕΕΛΠΝΟ που φτάνει μόλις τα 3 εκατομμύρια  εάν αθροιστούν δεκάδες λογαριασμοί που είχε το κέντρο σε τράπεζες ανά την Ελλάδα.

«Φάτε παιδιά να φάμε»

Κατήγγειλε  ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ αποτελούσε την «offshore του υπουργείου Υγείας», στη λογική «φάτε παιδιά να φάμε». Έκανε λόγο για συμμορία που λυμαίνονταν το Κέντρο, χαρακτηρίζοντας «αρχιμαέστρο» της υπόθεσης τον πρώην διευθυντή του κέντρου Θεόδωρο Παπαδημητρίου.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι με απόφαση του 2011 το ΚΕΕΛΠΝΟ εξαιρέθηκε από το δημόσιο λογιστικό και απεγκατεστάθηκε το λογισμικό με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν στοιχεία για την περίοδο 2012-2014.


Ο Γεωργιάδης υποστηρίζει πως δεν έγινε έλεγχος

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν έχει στείλει ακόμα κλιμάκιο για την διενέργεια ελέγχου και τόνισε ότι η υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση για να χτυπήσει τους πολιτικούς της αντιπάλους.

«Αυτό λέγεται κυβέρνηση και αυτό λέγεται κράτος δικαίου; Περιμένω από την κ. Παπασπύρου να κάνει την δουλειά της. Έχει δηλώσει ότι από τις 12 Δεκεμβρίου έχει συστήσει κλιμάκιο για να κάνει έλεγχο στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Ακόμη δεν έχουν φθάσει. Ακόμη και μπουσουλώντας να έρχονταν, θα έπρεπε να έχουν φθάσει. Αντί η κ. Παπασπύρου να παραπονείται για τις δικές μου καταγγελίες για τη σχέση της με την κυβέρνηση, να κάνει την δουλειά της. Πιστεύω ότι η εισαγγελέας διαφθοράς κ. Τουλουπάκη, θα κάνει την δουλειά της και θα ερευνήσει την υπόθεση. Φαντάζομαι ότι η ελληνική Δικαιοσύνη δεν θα κωλυσιεργήσει και δεν θα φοβηθεί. Είναι ντροπή μία κυβέρνηση να μεταχειρίζεται μέσα που μεταχειρίζονται οργανωμένες συμμορίες για πλήξει τους πολιτικούς της αντιπάλους».