Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ και της Καθημερινής δέχθηκε χημικά στην ευθεία από τα ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο μάτι. Όπως κατήγγειλε στον ΣΚΑΙ, οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί είναι ο εύκολος στόχος για τις αστυνομικές δυνάμεις.

«Ήμασταν με τον καμεραμάν (του ΣΚΑΪ), τον Νίκο Μπασίσογλου, ο οποίος δέχθηκε χημικά στα χέρια, μας ψέκασαν στην ευθεία (…) Προσέγγισα τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων και μού είπε ‘’πήγαινε στη ΓΑΔΑ να κανείς καταγγελία’’. Πρώτα δέχονται χτυπήματα οι δημοσιογράφοι, οι καμεραμάν και οι φωτορεπόρτερ… Είμαστε ο πρώτος και ο εύκολος στόχος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μετά τον τραυματισμό του μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική για να λάβει τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια με το μάτι δεμένο, επέστρεψε για να διαμαρτυρηθεί στους αστυνομικούς, τονίζοντας πως «έφαγα τα υγρά δακρυγόνα στο μάτι».

Καταδικάζει το περιστατικό η ΕΣΗΕΑ

Την επίθεση στο πρόσωπο του Δ. Λάππα καταδίκασε με ανακοίνωση η ΕΣΗΕΑ, τονίζοντας ότι η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να διευκολύνει το έργο των δημοσιογράφων, που είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται στους χώρους που εκτυλίσσονται τα γεγονότα.

«Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λάππας τραυματίστηκε την ώρα που κάλυπτε τους πλειστηριασμούς ακινήτων από αστυνομικούς, όταν δέχτηκε χημικά τα οποία εκτόξευαν κατά πολιτών οι οποίοι διαμαρτύρονταν. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την ενέργεια της αστυνομίας και δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στον συνάδελφο. Οι δημοσιογράφοι είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται στους χώρους που εκτυλίσσονται τα γεγονότα και η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να μην τους εμποδίζει στην άσκηση των καθηκόντων τους αλλά αντίθετα να τους προστατεύει».

Άγρια επίθεση καταγγέλλουν οι διαδηλωτές

Η ΛΑΕ, μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» και μέλη της «Πλεύσης Ελευθερίας» καταγγέλλουν την αστυνομική βία εις βάρος όσων πολιτών  βρέθηκαν στην συγκέντρωση στο συμβολαιογραφείο της Σκουφά 77, όπου διενεργούνταν ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Στο συγκεκριμένο συμβολαιογραφείο είχαν προγραμματιστεί μεταξύ άλλων πλειστηριασμοί σε 2 μικρά ακίνητα, ένα ημιυπόγειο 480 τ.μ (επαγγελματικός χώρος) για χρέος 50.000 ευρώ με τιμή πρώτης προσφοράς 48.000 ευρώ και οικόπεδο 500 τ.μ για χρέος 40.000 ευρώ με τιμή πρώτης προσφοράς στις 30.000 ευρώ, ενώ πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας 91,9 τ.μ τέθηκε σε αναστολή αμέσως μόλις εξαγγέλθηκε η κινητοποίηση του Κινήματος κατά των πλειστηριασμών στο συγκεκριμένο συμβολαιογραφείο.

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, δήλωσε ότι «αυτή η κυβέρνηση κυβερνά, πλέον, μόνο με τα ΜΑΤ και τον χημικό πόλεμο, τις συλλήψεις και τις δίκες αγωνιστών» και εκτίμησε πως «η  κυβέρνηση θα ανατραπεί από ένα ευρύτατο λαϊκό κίνημα, του οποίου σπινθήρας θα είναι το κίνημα κατά των πλειστηριασμών».