Σε ανάρτηση της στο Facebook, η Αφγανική Κοινότητα κατήγγειλε την επίθεση και δημοσίευση φωτογραφίες και βίντεο. 

Είναι προφανές, μετά και τα πρόσφατα κρούσματα φασιστικής βίας, ότι απαιτείται από όλους, κοινωνικούς φορείς και όργανα της Πολιτείας, ιδιαίτερη επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση αυτής της πραγματικής απειλής κατά της Δημοκρατίας.

«Από τύχη δεν υπήρξε νεκρός στην εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Αφγανικής Κοινότητας από φασιστική συμμορία, παρακλάδι της Χρυσής Αυγής. Ο άνθρωπος που εργάζεται εκεί δεν είχε πάει ακόμη. Ο χώρος ο οποίος καταστράφηκε δεν είχε καμία διέξοδο δεν περίπτωση εγκλωβισμού. Την φωτιά αντιλήφθηκε ένοικος ο οποίος την εσβησε. Οι φασίστες είχαν ρίξει εύφλεκτο υγρό στην πόρτα το οποίο διείσδυσε προκαλώντας ζημιές και στο εσωτερικό χώρο, σε κομπιούερ, γραφεία, ηχητικά και βιβλιοθήκες» τονίζει η Κλινηση Ενωμένη Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) που προσθέτει:

Φασίστες ανέλαβαν την ευθύνη στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ. Πιο πρίν πέρασαν  απο τα γραφεία της Ελληνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, χτύπησαν το κουδούνι και απειλούσαν χωρις να καταφέρουν να μπουν στο κτίριο.

Οσο οι υπόδικοι  νεοναζί της Χρυσής Αυγής κυκλοφορούν ελεύθεροι, οι ελευθερίες και τα δικαιώματα όλων μας βρίσκονται σε κίνδυνο.
Δεν θα επιτρέψουμε αυτές τις προκλήσεις να περάσουν. Το αντιφασιστικό κίνημα μαζί με τις κοινότητες των μεταναστών και τους πρόφυγες έχει τη δύναμη να τσακίσει αυτές τις φασιστικές συμμορίες. Το έδειξε το Σάββατο στις 17 Μάρτη, που οι δρόμοι της Αθήνας πλυμμήρισαν από αντιφασίστες, ντόπιους και μετανάστες. Τους τρομοκρατεί η εικόνα των κοινοτήτων που δε φοβούνται, αλλά κατεβαίνουν στο δρόμο να παλέψουν.
Θα συνεχίσουμε μέχρι να καταδικαστούν ισόβια οι νεοναζί, μέχρι να κλείσει και το τελευταίο γραφείο τους.

Απειλές στην ΕΕΔΑ

Νωρίτερα, η φασιστική οργάνωση «Κρυπτεία» απείλησε εκ νέου την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, στο γραφείο της στο κέντρο της Αθήνας.
«Συγκεκριμένα χτύπησαν το κουδούνι της εισόδου της πολυκατοικίας και από το θυροτηλέφωνο δήλωσαν «είμαστε από την Κρυπτεία, ήρθαμε να σας πούμε τα κάλαντα είτε πάνω είτε στο δρόμο, όπου σας πετύχουμε», ρώτησαν αν τους ξέρουμε και σε ερώτηση συνεργάτιδάς μας για το σκοπό της επίσκεψης απάντησαν «να προσέχετε πάρα πολύ». Λίγο μετά, την ώρα που καταθέταμε μήνυση για το περιστατικό ζητώντας από τις αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές να πράξουν τα αυτονόητα, μάθαμε για τον εμπρησμό στο γραφείο της αφγανικής κοινότητας, με ανάληψη ευθύνης από την ίδια οργάνωση» αναφέρει η Ένωση στην ανακοίνωση της.