Ειδικότερα, σε δηλώσεις του το πρωί στον ΣΚΑΪ ο γραμματέας της Ν.Δ. καταδίκασε τις συμπεριφορές των χρυσαυγιτών, τις οποίες χαρακτήρισε «στοχευμένες και οργανωμένες» και τόνισε ότι «είναι επιτακτική ανάγκη για απονομή της δικαιοσύνης σ' αυτό το ναζιστικό, εγκληματικό μόρφωμα, το οποίο λέγεται πολιτικό κόμμα».

Ωστόσο, συνέχισε λέγοντας: «Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να δυναμώσουμε τους θεσμούς, να υπηρετήσουμε σωστά τη δημοκρατία διότι οι συμπεριφορές που έχουν δει το τελευταίο διάστημα, με ευθύνη της κυβέρνησης, πέρα από τα οικονομικά, έχουν τραυματίσει τους θεσμούς της χώρας μας αλλά και την ίδια τη δημοκρατία. Οπότε αποτέλεσμα, πολλές φορές, όλων αυτών των συμπεριφορών, με ευθύνη του προέδρου της Βουλής σε προηγούμενες συνεδριάσεις, με ευθύνη του υπουργού Δικαιοσύνης, του ίδιου του πρωθυπουργού, όλες αυτές οι συμπεριφορές δυστυχώς αποδυναμώνουν θεσμούς, τραυματίζουν τη Δημοκρατία και μια μορφή αποτελεσμάτων είναι και αυτό που είδαμε χθες στη Βουλή».

Ανακοίνωση για τις δηλώσεις Αυγενάκη εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι αυτές εκθέτουν ανεπανόρθωτα τη Ν.Δ. και προσωπικά τον Κ. Μητσοτάκη και καλώντας τον πρόεδρο του κόμματος να τις καταδικάσει.

«Κάθε άλλη στάση δηλώνει τη συμπόρευση του κόμματός του με τους εγκληματίες νεοναζιστές», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.