Το βράδυ του Σαββάτου εκδόθηκε ένταλμα από τις βρετανικές δικαστικές αρχές να ξεκινήσει έρευνα στα γραφεία της  εταιρείας. Αργά το βράδυ της ίδιας μέρας αναλυτές της υπηρεσίας προστασίας προσωπικών δεδομένων της Βρετανίας (ICO) πραγματοποίησαν έφοδο  στα γραφεία της Cambridge Analytica στο Λονδίνο.
Υπενθυμίζεται πως διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως ο βρετανικός Guardian και οι New York Times, έφεραν στο φως της δημοσιότητας ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα για το οποίο κατηγορείται το Facebook και ο επικεφαλής του Μάρκ Ζάκενμπεργκ.
 
Το σκάνδαλο σχετίζεται με την διαρροή προσωπικών δεδομένων απο την Cambridge Analytica, μια εταιρεία ανάλυσης δεδομένων, με σκοπό να τα χρησιμοποιήσει στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.
Σημειώνεται πως η πρώην σύμβουλος της εταιρείας Μπρίτανι Κάιζερ, αν και σε συνέντευξη στη Guardian υποστήριξε ότι η Cambridge Analytica  έκανε ανάλυση δεδομένων για λογαριασμό της εκστρατείας υπέρ του Brexit «Leave.EU» πριν από το βρετανικό δημοψήφισμα, δημοσίως το διέψευσε.
 
Η Επιτροπή Εμπορίου και Ενέργειας της Βουλής των Αντιπροσώπων και η Επιτροπή Εμπορίου της Γερουσίας εχουν καλέσει τον επικεφαλής του Facebook, Μάρκ Ζάκενμπεργκ, να εξηγήσει πως συνέβη η διαρροή των δεδομένων.