Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» καταδικάστηκαν ο Α. Ντάλιος σε 27 χρόνια (από 29), ο Ν. Ρωμανός σε 18 χρόνια (από 20), ο Δ. Πολίτης σε 12 χρόνια και 2 μήνες (από 13), ο Γ. Μιχαηλίδης σε 11 χρόνια (όπως και πρωτοδίκως) και ο Γεράσιμος Τσάκαλος, ο οποίος έχει δηλώσει ότι είναι μέλος της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς σε 5 χρόνια (όπως και πρωτοδίκως).
 
Κατά το δημοσίευμα, η έδρα ακολούθησε την εισαγγελική πρόταση για καταδίκη τους για όλες τις πράξεις (ληστείες, εμπρησμούς αυτοκινήτων, κατοχή πυρομαχικών, πλαστογραφία) βάσει του Νόμου 187Α, παρά το γεγονός ότι οι κρατούμενοι, αν και κατηγορήθηκαν για ένταξη και συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, έχουν αθωωθεί από την κατηγορία αυτή με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.
 
Όπως ανέδειξε πρόσφατα ρεπορτάζ του TPP, μέχρι σήμερα τα δικαστήρια δέχονταν ότι τιμωρείται ως μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης «όποιος συγκροτεί ή εντάσσεται ως μέλος σε δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα από τρία ή περισσότερα πρόσωπα που δρουν από κοινού και επιδιώκουν την τέλεση του εγκλήματος της παραγράφου 1» ( παράγραφος 4 του 187Α του ΠΚ).  Το Τριμελές Εφετείο, ωστόσο, υιοθέτησε μια διευρυμένη εφαρμογή του νόμου και η εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου, έκανε λόγο για «μοναχικούς λύκους», αναφέροντας αρκετές φορές ως επιβαρυντικό στοιχείο το ότι οι κατηγορούμενοι δηλώνουν αναρχικοί.