Την είδηση ανακοίνωσε ο  γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος δήλωσε ότι τέθηκε επίσης και όριο 20 μελών  για την ρωσική αποστολή στη Συμμαχία. Επίσης, όπως έκανε γνωστό ο ίδιος, απορρίφθηκαν διαπιστεύσεις για τρία μέλη της ρωσικής αποστολής, τα οποία επρόκειτο να εγκατασταθούν στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται η έδρα του οργανισμού, στέλνοντας έτσι ένα «ξεκάθαρο μήνυμα» στη ρωσική πλευρά.
 
Όπως είπε ο ίδιος, η κίνηση του ΝΑΤΟ είχε σκοπό να δείξει στον Βλαντιμίρ Πούτιν πως «υπάρχουν συνέπειες για την απαράδεκτη και επικίνδυνη συμπεριφορά του», όπως αναφέρει η Independent.
 
Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως θα προχωρήσουν στην απέλαση 60 Ρώσων διπλωματών, ως συμπαράσταση στην Τερέζα Μέι η οποία είχε ανακοινώσει την απέλαση 23 διπλωματών από τη Βρετανία.
 
Σε αντίδραση της η Ρωσία είπε πως θα απαντήσει «κατάλληλα» στις ΗΠΑ. Σε ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει ότι οι χώρες που «δείχνουν» τη Μόσχα ως τον βασικό υπαίτιο για την δηλητηρίαση του Σκριπάλ και της κόρης του δεν έχουν ακόμη καταθέσει κανένα ουσιαστικό στοιχείο που να στηρίζει την κατηγορία αυτή.
 
Σε συνέντευξη Τύπου ο αρμόδιος υπουργός Σεργκέι Λαβρόφ κατήγγειλε ότι «όταν ζητάνε από έναν ή δύο διπλωμάτες να εγκαταλείψουν αυτή ή την άλλη χώρα, μουρμουρίζοντας δικαιολογίες στο αυτί, γνωρίζουμε επακριβώς ότι αυτό είναι αποτέλεσμα κολοσσιαίων πιέσεων, κολοσσιαίου εκβιασμού, τα οποία αποτελούν δυστυχώς το βασικό όπλο της Ουάσινγκτον στη διεθνή σκηνή».