Ο Κοσοβάρος πρωθυπουργός προανήγγειλε τη διεξαγωγή έρευνας για την απέλαση των πολιτών οι οποίοι κατηγορούνται ως γκιουλενιστές από τον Ταγίπ Ερντογάν.  «Θα το πληρώσεις» είπε ο Ερντογάν μιλώντας μπροστά σε πλήθος στην Τουρκία αναφερόμενος στον πρωθυπουργού του Κοβσόβου Ραμούς Χαραντινάι.
 
Οι έξι Τούρκοι υπήκοοι συνελήφθησαν στο Κοσσυφοπέδιο την Πέμπτη μετά από αίτημα της Τουρκίας σχετικά με φερόμενες συνδέσεις με σχολεία που χρηματοδοτήθηκαν από το «κίνημα Γκιουλέν», το οποίο κατηγορεί η Άγκυρα για το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.
 
Την Παρασκευή ο Χαραντινάι απομάκρυνε τον υπουργό Εσωτερικών του Κοσσυφοπεδίου και τον αρχηγό της μυστικής υπηρεσίας επειδή δεν τον ενημέρωσε για τις συλλήψεις.


 

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγιέπ Ερντογάν δήλωσε το Σάββατο ότι οι έξι άνδρες είχαν συλληφθεί από Τούρκους αξιωματούχους οι οποίοι τους έφεραν στην Τουρκία, ενώ εξέφρασε τη δυσαρέσκεια τους για την απομάκρυνση του υπουργού.
 
Η Human Rights Watch επέκρινε τις αρχές του Κοσσυφοπεδίου σχετικά με τις συλλήψεις. «Εκτός από τις αμφισβητούμενες συλλήψεις, οι άνδρες στάλθηκαν σε μια χώρα όπου αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο βασανιστηρίων» ανέφερε η ΜΚΟ σύμφωνα με το Reuters.