«Ο Ερντογάν δεν είναι συνηθισμένος να του απαντάνε. Θα έπρεπε να το συνηθίσει. Αυτός που κατέχει εδάφη της Βόρειας Κύπρου και της κουρδικής περιοχής και σφαγιάζει αμάχους στην Αφρίν, δεν θα έπρεπε να μας δίνει μαθήματα περί ηθικής και αξιών» έγραψε στο Twitter ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, επιβαρύνοντας το ήδη βεβαρυμένο κλίμα που υπάρχει τις τελευταίες μέρες ανάμεσα στις δύο χώρες.


Υπενθυμίζεται ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε την Κυριακή τον Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι είναι «τρομοκράτης» μετά τις αιματηρές συγκρούσεις που σημειώθηκαν την Παρασκευή κοντά στο τείχος, μεταξύ της Γάζας και του Ισραήλ, κατά τις οποίες τουλάχιστον 16 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 1.400 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας.

 
«Ε! Νετανάχου! Είσαι ένας κατακτητής! Και ως κατακτητής βρίσκεται σε αυτά τα εδάφη. Ταυτόχρονα, είσαι και τρομοκράτης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση. «Αυτά που κάνεις στους καταπιεσμένους Παλαιστίνιους θα γραφτούν στην Ιστορία και δεν θα τα ξεχάσουμε ποτέ», τόνισε προσθέτοντας ότι «ο ισραηλινός λαός ανησυχεί με αυτά που κάνεις». «Εμείς, δεν είμαστε ένοχοι για καμιά κατοχή», δήλωσε ακόμη ο Ερντογάν.
 
«Ο πιο ηθικός στρατός του κόσμου δεν χρειάζεται μαθήματα ηθικής από αυτόν που βομβαρδίζει αδιακρίτως αμάχους πληθυσμούς εδώ και χρόνια. Προφανώς αυτό επέλεξε η 'Αγκυρα για πρωταπριλιάτικη φάρσα», απάντησε από πλευράς του την Κυριακή ο Μπ. Νετανιάχου στο λογαριασμό του στο Twitter.