Την Τρίτη ο Νίκος Κοτζιάς θα συναντηθεί με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, και τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη. Η συνάντηση με τον Γιώργο Κουμουτσάκο αναμένεται να προγραμματιστεί άμεσα.
 
Αν και το πρωτόκολλο ορίζει να ενημερωθεί πρώτα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Νέα Δημοκρατία θα κλείσει τον κύκλο των συναντήσεων, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αποδέχτηκε την πρόσκληση του υπουργού Εξωτερικών και επέλεξε να τον αντικαταστήσει ο τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος.
 
Τη Δευτέρα ο υπουργός ενημέρωσε τον Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Σταύρο Θεοδωράκη. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΚΚΕ, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, εξέφρασε στον Ν. Κοτζιά «τις ανησυχίες του για τις επικίνδυνες εξελίξεις στα Βαλκάνια, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, λόγω της όξυνσης των ανταγωνισμών ανάμεσα στα συμφέροντα ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και ισχυρών καπιταλιστικών κρατών».
 
Από πλευράς του, ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε την άποψη του κόμματός του σημειώνοντας ότι οι «επόμενες βδομάδες θα είναι καθοριστικές για τη λύση ή όχι του προβλήματος».