Αφού ζήτησε συγγνώμη και προχώρησε σε δεσμεύσεις για την ασφάλεια δεδομένων των χρηστών, ο Ζάκεμπεργκ ανακοίνωσε προ ημερών μέτρα για την καταπολέμηση της πολιτικής χειραγώγησης μέσω του Facebook, σε μια ακόμη προσπάθεια να περιορίσει τις ζημιές που έχει υποστεί ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης από το σκάνδαλο της Cambridge Analytica.

«Είμαστε αποφασισμένοι να τα εφαρμόσουμε όλα εγκαίρως για τους κρίσιμους μήνες πριν τις ενδιάμεσες εκλογές του 2018» στις ΗΠΑ, τόνισε ο Zάκερμπεργκ.

Το Facebook ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι για όσο διάστημα διαρκεί η έρευνα που διεξάγει για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών του από την Cambridge Analytica προσθέτει την εταιρεία AggregateIQ «στον κατάλογο με τις οντότητες που δεν επιτρέπονται στην πλατφόρμα».

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις που έκανε το πρώην διευθυντικό στέλεχος της Cambridge Analytica Κρίστοφερ Γουίλι, ο οποίος έχει καταθέσει και ενώπιον της επιτροπής του βρετανικού κοινοβουλίου που εξετάζει την υπόθεση, η AggregateIQ έλαβε εκατοντάδες χιλιάδες λίρες από την εκστρατεία υπέρ του Brexit λίγο πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στη Βρετανία το 2016.

Διαβάστε το άρθρο του TPP: Τι συνέβη με το Facebook και τη «μεγαλύτερη διαρροή προσωπικών δεδομένων»