Το πρωί της Παρασκευής θα διεξαχθεί στον Κορυδαλλό κατεπείγουσα επανεξέταση του από 15/03 αιτήματός του απεργού πείνας και δίψας, Βασίλη Δημάκη, προς το Συμβούλιο Φυλακής για χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας.


«Αλληλέγγυοι στον αγώνα που δίνει ο συμφοιτητής μας»

Την ίδια ώρα, η οργάνωση Νεολαίας Κομμουνιστικής Απελευθέρωσης-νΚΑ και το φοιτητικό σχήμα Ε.Α.Α.Κ. καλούν σε συγκέντρωση έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού. «Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα που δίνει ο συμφοιτητής μας διεκδικώντας την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του αλλά και την ανατροπή συνολικά του θεσμικού πλαισίου που κάνει καθεστώς την αυταρχικότητα (τρομονόμος, νέος ποινικός κώδικας κλπ). Καλούμε όλους τους αγωνιστές, τους μαζικούς φορείς, τις πολιτικές δυνάμεις και συλλογικότητες να πάρουν θέσεις μάχης απέναντι στην προκλητική στάση κράτους και κυβέρνησης για το ζήτημα, για το αυτονόητο δικαίωμα στη μόρφωση, για τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα για τους διωκόμενους αγωνιστές.», αναφέρει η Ε.Α.Α.Κ. σε σχετική ανακοίνωση – κάλεσμα της.

Παράλληλα, η δικηγόρος του Β. Δημάκη, με δημοσίευση της στο διαδίκτυο, ενημέρωσε ότι τρεις από τους καθηγητές του στο Πολιτικό Νομικής τον επισκέπτονται στο Νοσοκομείο Φυλακών.


Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα χιλιάδες υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί στο διαδίκτυο από τουλάχιστον 4.000 ανθρώπους οι οποίοι τάσσονται στο πλευρό του Β. Δημάκη.  «Για το λόγο αυτό, καλούμε σήμερα κιόλας, ‐τον Πρωθυπουργό, να δώσει σε πολιτικό επίπεδο τέλος σ' αυτό το όνειδος ‐τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κοντονή και ‐ιδίως‐ τον Γ.Γ. κ.Ευτύχη Φυτράκη, να κάνουν δεκτή την προσφυγή του Βασίλη αντί ν' αποφεύγουν την αρμοδιότητά τους από το άρθρο 6.2 του Σωφρονιστικού Κώδικα ‐το Συμβούλιο της Φυλακής, το οποίο δεν έχει απαντήσει την Αίτηση Θεραπείας του Βασίλη 3 εβδομάδες τώρα. Δεν μιλάμε για το Δικαστήριο Εκτέλεσης Ποινών, από το οποίο ζητάμε να ανατρέψει αυτή την αδικία, στο όνομα του Λαού, στο οποίο εκδίδονται οι δικαστικές αποφάσεις ‐γιατί μέχρι την Τρίτη που θα “ξανανοίξει” ο Βασίλης πιθανότατα είτε δεν θα ζει, είτε δε θα είναι πια αρτιμελής» αναφέρει, μεταξύ άλλων, το σχετικό ψήφισμα.
 

Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Δημάκης διανύει την 30η μέρα απεργίας πείνας και την 8η μέρα απεργίας δίψας.