Μερικά εικοσιτετράωρα μετά τα κοινά πλήγματα που εξαπέλυσαν οι δυτικές δυνάμεις εναντίον συριακών στόχων, σε αντίδραση της επίθεσης με χημικά, σημειώθηκε νέα επίθεση στην επαρχία Χομς, που βρίσκεται στα δυτικά της χώρας. Ειδικότερα, νωρίς το  πρωί της Τρίτης, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας ανέφεραν ότι οι αεροπορικές δυνάμεις της χώρας ανταποκρίθηκαν σε επίθεση πυραύλων στη Χομς. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το BBC, οι πύραυλοι είχαν στόχο την αεροπορική βάση Σαϊράτ. 
 
Συριακά κρατικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι δεν έχουν αναφερθεί απώλειες και ότι όλοι οι πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν εναντίον της βάσης Σαϊράτ καταρρίφθηκαν, ενώ η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα από έναν πύραυλο που αναχαιτίστηκε εν πτήσει, πάνω από την αεροπορική βάση.
 
Όπως μεταδίδει το The Region, οι συριακές ένοπλες δυνάμεις θεωρούν ότι ίσως η επίθεση να έγινε από το Ισραήλ. Ωστόσο,  εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αρνήθηκε να τοποθετηθεί, λέγοντας ότι «δεν σχολιάζουμε τέτοια δημοσιεύματα». Εκπρόσωπος του Πενταγώνου των ΗΠΑ, ξεκαθάρισε πως οι ΗΠΑ δεν εμπλέκονται σε καμία στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή αυτή τη στιγμή.
 
Την ίδια ώρα, επετράπη η επίσκεψη ειδικών στα χημικά όπλα στη Συρία και ειδικότερα στην πόλη Ντούμα, στον θύλακα της Ανατολικής Γούτας, όπως ανέφερε η Ρωσία. Η διεθνής ομάδα βρίσκεται στη Συρία από το Σάββατο, αλλά δεν της είχε δοθεί άδεια να επισκεφθεί την περιοχή, όπου φέρεται να διαπράχθηκε η επίθεση με χημικά όπλα στις 7 Απριλίου.