Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων (Defra) της Βρετανίας η ουσία που χρησιμοποιήθηκε για τη δηλητηρίαση του Σέργκει Σκριπάλ και της κόρης του ήταν σε υγρή μορφή.

 
Η ουσία είχε τοποθετηθεί σε εννέα σημεία της  πόλης του Γουιλτσάιρ, όπου ανήκει το Σόλσμπερι, ενώ η μεγαλύτερη ποσότητα της δηλητηριώδης ουσία βρέθηκε στην μπροστινή πόρτα της οικίας των Σκριπάλ, σύμφωνα με την Independent.
 
«Χάρη σε λεπτομερείς πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας και της επιστημονικής μας κατανόησης για το πώς λειτουργεί ο παράγοντας, ήμασταν σε θέση να κατατάξουμε το πιθανό επίπεδο μόλυνσης σε κάθε σημείο και καταρτίζουμε προσαρμοσμένα σχέδια», δήλωσε ο επικεφαλής επιστηνομικός σύμβουλος της Defra Ίαν Μπόιντ.
 
Τα μολυσμένα σημεία της πόλης θα αποκλειστούν για μήνες. Η Δημόσια Υγεία της Αγγλίας (PHE) διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι ο κίνδυνος για την υγεία παρέμεινε χαμηλός και ότι οι εν λόγω χώροι θα καθαρίζονται χημικώς και θα επανεξετάζονται πριν ξανανοίξουν.
 
Η Δημόσια Υγεία της Αγγλίας (PHE) διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι ο κίνδυνος για την υγεία  τους παραμένει χαμηλός και ότι οι εν λόγω χώροι θα καθαριστούν χημικώς και θα επανεξεταστούν πριν ξανανοίξουν.
 
Η απόπειρα δολοφονίας του πρώην Ρώσου πράκτορα Σέργκει Σκριπάλ και της κόρης του αποτέλεσε τον λόγο για να ξεκινήσει διπλωματικός πόλεμος μεταξύ της Ρωσίας και της Αγγλίας καθώς και άλλων χωρών.
 
Πολλές χώρες, και μάλιστα πολλές από αυτές μέλη – κράτη της ΕΕ, προχώρησαν σε απέλαση ή σε προειδοποιήσεις για απέλαση Ρώσων διπλωματών από τις πρεσβείες τους.