Σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian, η Μέι δέχθηκε την Τρίτη σφοδρή κριτική από την αντιπολίτευση λόγω της συμμετοχής της Βρετανίας στους βομβαρδισμούς κατά της Συρίας στις 14 Απριλίου. Ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, χαρακτήρισε «νομικά αμφισβητήσιμους» στη Συρία καθώς υπήρχαν τα περιθώρια διπλωματικής διερεύνησης για την επίθεση στη Ντούμα, όπου η Δύση θεωρεί ότι ο Άσαντ εξαπέλυσε επίθεση με χημικά.

«Δεδομένου πως ούτε ο ΟΗΕ ούτε ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Οπλων έχουν διερευνήσει την επίθεση στην Ντούμα, είναι ξεκάθαρο πως τα διπλωματικά και μη στρατιωτικά μέσα δεν είχαν πλήρως εξαντληθεί. Ενώ η υποψία πέφτει -σωστά- στην κυβέρνηση Ασαντ, χημικά όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί και από άλλες οργανώσεις στη σύρραξη». Παράλληλα, υποστήριξε πως η Βρετανία συμμετείχε λόγω πιέσεων των ΗΠΑ και τόνισε ότι «η πρωθυπουργός είναι υπόλογη σε αυτό το κοινοβούλιο, όχι στα καπρίτσια του Αμερικανού προέδρου».


Η Μέι υποστηρίζει πως έδρασε υπέρ της Βρετανίας

Όπως αναφέρει η Express, η Μέι υποστήριξε πως έδρασε με γνώμονα τα βρετανικά συμφέροντα, καθώς η αναμονή για εξουσιοδότηση επέμβασης από τον ΟΗΕ «θα σήμαινε ρωσικό βέτο στην εξωτερική πολιτική μας». Δήλωσε ότι «δεν μπορούμε να παρακολουθούμε μια κατάσταση όπου η χρήση χημικών όπλων γίνεται κανονικότητα».

Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι δεν γίνεται να αναμένει την έγκριση της Βουλής για ανάλογες πράξεις. «Το να καταστήσουμε παράνομες τις δράσεις σχετικά με τέτοιου είδους στρατιωτικές παρεμβάσεις χωρίς την έγκριση της Βουλής, θα έθετε τα συμφέροντα της χώρας και τις ζωές των πολιτών μας σε κίνδυνο».

Υπενθυμίζεται ότι μετά τους βομβαρδισμούς στη Συρία από ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία, η Μέι είχε χαρακτηρίσει σωστή και νόμιμη την κίνηση. «Ήταν σωστό και νόμιμο να αναλάβουμε στρατιωτική δράση μαζί με τους πιο στενούς συμμάχους μας, προκειμένου να αποτρέψουμε μία νέα ανθρώπινη δυστυχία, αλλά και να εξουδετερώσουμε την ικανότητα της συριακής κυβέρνησης για την χρήση χημικών όπλων».