Η συνδικαλιστική οργάνωση CGT έχει καλέσει σε «μέρα σύγκλισης των διεκδικήσεων και των αγώνων διαφόρων κλάδων» την Πέμπτη, ενώ πολλές Ομοσπονδίες εργατών καλούν σε πανεθνική απεργία. Μεταξύ άλλων, σε νέα απεργία σε όλη τη χώρα προχωρούν οι εργαζόμενοι στους σιδηρόδρομους (SNCF), που από τις 3 Απρίλη βρίσκονται σε κυλιόμενες 48ωρες απεργίες, ενάντια στο νέο νομοσχέδιο με το οποίο οι εθνικοί σιδηρόδρομοι «προσαρμόζονται» στις ανάγκες του ανταγωνισμού.

Η σχετική μεταρρύθμιση που καταργεί το κρατικό μονοπώλιο και επιτρέπει το άνοιγμα στον ανταγωνισμό, εγκρίθηκε την Τρίτη από το κάτω σώμα του γαλλικού κοινοβουλίου. Αναμένεται να προωθηθεί προς ψήφιση και από τη Γερουσία, άνω σώμα του κοινοβουλίου, τον Μάιο, ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιουλίου.

Στο πόδι και οι φοιτητές

Τέσσερα πανεπιστήμια του Παρισιού παραμένουν πλήρως υπό κατάληψη  από φοιτητές που αντιτίθενται στον νόμο ο οποίος προβλέπει αλλαγές στην πρόσβαση στο πανεπιστήμιο και, όπως υποστηρίζουν βάζει εμπόδια στον δρόμο φοίτησης των οικονομικά ανίσχυρων. Φοιτητές έχουν προχωρήσει στην κατάληψη κτηρίου στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών του Παρισιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, παρά την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων, ο Μακρόν υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται να πάρει πίσω τις αντεργατικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί.