Ερωτηθείς για την προ ημερών τοποθέτηση του Φ. Κουβέλη που έκανε λόγο για ακήρυχτο πόλεμο στο Αιγαίο, ο Π. Καμμένος υπογράμμισε ότι οι ενέργειες της Τουρκίας παραπέμπουν σε συνθήκες πολέμου και αυτό είναι κάτι που έχει ξεκινήσει από το 1974.

«Όταν έχουμε νεκρούς ήρωες που πέφτουν στο καθήκον γιατί εκπαιδεύονται, ασκούνται και ουσιαστικά πετούν οι πιλότοι διαφυλάσσοντας τη Εθνική κυριαρχία, εμπλεκόμενοι σε αναχαιτίσεις. Αυτές είναι ενέργειες που συναντιούνται μόνο σε πόλεμο, ή τουλάχιστον είναι ενέργειες που έχουν συνθήκες πολέμου. Δεν μιλάμε για κάτι διαφορετικό από αυτό που έχει ξεκινήσει το 1974 όταν αποφάσισε η Τουρκία να παραβιάζει τον Εθνικό εναέριο χώρο. Εμείς αυτό που κάνουμε είναι, σεβόμενοι το διεθνές δίκαιο και σεβόμενοι την υπεράσπιση της Εθνικής μας κυριαρχίας, να αναχαιτίζουμε ότι μπαίνει στον Εθνικό μας εναέριο χώρο και να προσγειωνόμαστε τελευταίοι».

Όταν ρωτήθηκε για τις επικρίσεις που δέχεται από αξιωματούχους της Άγκυρας, ο Π. Καμμένος απάντησε ότι «οι Τούρκοι έχουν πάθει αμόκ με εμένα. Τους εύχομαι καλές εκλογές».  Ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ, είχε σχολιάσει τις δηλώσεις του Α. Τσίπρα στο Καστελόριζο περί προκλητικότητας και επιθετικότητας, τονίζοντας ότι θα πρέπει ο Π. Καμμένος να δώσει προσοχή στις παροτρύνσεις του πρωθυπουργού του.