Kατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Atlantic Council στην Ουάσινγκτον ο Μ. Σεντένο δήλωσε ότι δεν είναι αληθή τα σενάρια που κάνουν λόγο για επέκταση του ελληνικού μνημονίου, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να υλοποιήσει με επιτυχία όσα της έχουν επιβληθεί από τους δανειστές, προκειμένου να ολοκληρωθεί με επιτυχία το τρίτο μνημόνιο.

Παράλληλα, τόνισε πως είναι σημαντικό η ελληνική κυβέρνηση να αποκτήσει την ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων, λέγοντας «η ιδιοκτησία πρέπει να αποδειχθεί ανθεκτική και σε πολιτικό επίπεδο». Αναφερόμενος στο ζήτημα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, δήλωσε ότι απομένουν εκκρεμή ζητήματα και για το θέμα του χρέους και για το πλαίσιο της εποπτείας που θα ισχύσει μετά τη λήξη του τρίτου μνημονίου.

Εντυπωσιασμένος από την προσήλωση της κυβέρνησης

Εξήρε τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, επισημαίνοντας την «εντυπωσιακή ικανότητα» που επέδειξε στην εφαρμογή του τρίτου μνημονίου και στάθηκε στο γεγονός ότι η Ελλάδα έχει περάσει σε πρωτογενή πλεονάσματα και έχει επιστρέψει στον δρόμο της ανάπτυξης. Όπως αναφέρουν πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Σεντένο θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, στις ΗΠΑ όπου βρίσκονται για την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ.