Την είδηση ανακοίνωσε ο ίδιος ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, όπως μετέδωσε το κρατικό βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, ο οποίος εκτίμησε ότι το πεδίο πυρηνικών δοκιμών «ολοκλήρωσε την αποστολή του». «Η Βόρεια Κορέα θα κλείσει το πεδίο πυρηνικών δοκιμών στο βόρειο τμήμα της χώρας για να αποδείξει τη δέσμευσή της στη διακοπή των πυρηνικών δοκιμών», συμπλήρωσε ο Κιμ, πάντα κατά το KCNA.
 
Η ανακοίνωσε αυτή έρχεται λίγες μέρες πριν τη συνάντηση του Κιμ με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, η οποία πρόκειται να διεξαχθεί είτε τέλη Μαΐου ή αρχές Ιουνίου, αλλά και της Νότιας Κορέας, Μουν Τζε-ιν. 
 
«Η Βόρεια Κορέα συμφώνησε να αναστείλει όλες τις πυρηνικές δοκιμές και να κλείσει τη πλειοψηφία των πεδίων δοκιμών. Αυτά είναι πολύ καλά νέα για τη Βόρεια Κορέα και τον Κόσμο – μεγάλη πρόοδος! Ανυπομονώ για τη Σύνοδο Κορυφής μας» έγραψε στο twitter o Αμερικανός ηγέτης Ντόναλντ Τραμπ.
 
Ο Ντ. Τραμπ άλλωστε είχε, σε παλαιότερες δηλώσεις του, τονίσει πως δε θα συμφωνήσει να συναντηθεί με τον Κιμ «αν δε δει συγκεκριμένα βήματα» ενώ ο δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των δυο χωρών είχε ανοίξει μετα τις δηλώσεις του βορειοκορεάτη ηγέτη που έκανε λόγο για «αποπυρηνικοποίηση».
 
Το προεδρικό γραφείο της Νότιας Κορέας χαιρέτισε την ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας την «σημαντική πρόοδο» προς την αποπυρηνικοποίηση. «Θα δημιουργήσει ένα πολύ θετικό περιβάλλον για την επιτυχία των επερχόμενων διασκέψεων μεταξύ Κορέας και Βόρειας Αμερικής», ανέφερε μια ανακοίνωση, όπως αναφέρει ο βρετανικός Guardian.