Μιλώντας σε τουρκικό κανάλι, ο σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου, Γιγκίτ Μπουλούτ, υποστήριξε πως «ο τουρκικός στρατός κατέβασε μέσα σε ένα βράδυ όλες τις ελληνικές σημαίες που είχαν τοποθετηθεί σε αμφισβητούμενες βραχονησίδες στο Αιγαίο».
 
Ο ίδιος υποστήριξε πως όλα συνέβησαν στο πλαίσιο μυστικής επιχείρησης, ενώ αποκάλυψε πως υπάρχει και σχετικό βίντεο, το οποίο ακολούθως απέστειλαν στην ελληνική κυβέρνηση.


 
Επίσης, ο Τούρκος προχώρησε σε μία ακόμη προκλητική δήλωση, αναφέροντας πως ένας πόλεμος της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας θα ήταν ντροπιαστικός, «σαν ένας ενήλικας να χτυπάει ένα μωρό παιδί στην κούνια, αν αναλογιστεί κανείς τη σύγκριση των στρατιωτικών δυνάμεων των δύο χωρών».


 
Τα βέλη του έστρεψε, επιπλέον, και κατά των Ελλήνων υπουργών Άμυνας, υπογραμμίζοντας πως τάσσονται κατά του Ισλάμ, και προειδοποίησε την Ελλάδα να αλλάξει τη στάση της απέναντι στην Τουρκία, απειλώντας σε διαφορετική περίπτωση να πληρώσει το τίμημα.
 
Σημειώνεται πως, σε συνέντευξή του στο News247, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, απάντησε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ενημέρωση που να επιβεβαιώνει τα παραπάνω.