Την ανακοίνωση του νομοσχεδίου έκανε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο κόκκινο» σχετικά με τα γυρίσματα της παραγωγής του BBC στο Σούνιο.
 
Ο Ν.Παππάς θα κατεθέσει προς ψήφιση στη Βουλή ένα απλούστερο πλαίσιο όσον αφορά τις διαδικασίες για τη στήριξη οπτικοακουστικών παραγωγών τις επόμενες μέρες. Στόχος του νομοσχεδίου είναι η κατάργηση των μονοπωλίων στο χώρο των τηλεπικοινωνιών.
 
Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ χαρακτήρισε «θετική εξέλιξη» το παραπάνω γεγονός υποστηρίζοντας «οσα προηγήθηκαν μας έδωσαν την εικόνα τού τι πρέπει να γίνει στο πλαίσιο της νομοθεσίας, αλλά και των πρωτοβουλιών από όλους, για να υπάρξει σωστή και έμπρακτη στήριξη των οπτικοακουστικών παραγωγών, ενός κλάδου που βελτιώνει την προβολή της χώρας στο εξωτερικό. Η Ελλάδα έχει ανεκτίμητο πλούτο και η εικόνα της χώρας που είχε αμαυρωθεί από την οικονομική κρίση αλλάζει. Η προβολή της χώρας δεν είναι δευτερεύον ζήτημα. Υπάρχει η δυνατότητα, χωρίς να ξοδέψουμε πολλά χρήματα να εξασφαλίσουμε τη σωστή προβολή της Ελλάδας στα πέρατα του κόσμου».
 
Σχετικά με την επικείμενη ψηφιοποίηση του δημοσίου τομέα, ο υπουργός τόνισε πως η δημοπράτηση του έργου γίνεται με σκοπό τη συνολική μετάβαση του Δημοσίου σε ψηφιακή μορφή και των 21.000 φορέων του. Σύμφωνα με το λεγόμενα του Ν.Παππά, στο υπουργείο ΨΗΠΤΕ ήδη όλα τα έγγραφα έχουν λάβει και διακινούνται μόνο σε ψηφιακή μορφή, ενώ ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι οι νέες διαδικασίες θα απλοποιήσουν τη ζωή του πολίτη και θα βοηθήσουν στην πάταξη της διαφθοράς και του «γρηγορόσημου».
 
Σχολιάζοντας τις ειδήσεις για την αναμενόμενη πώληση της εταιρείας Forthnet, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ τόνισε ότι η τηλεπικοινωνιακή αγορά, η οποία βρίσκεται σε άνοδο, βοήθησε τη συγκεκριμένη εταιρεία που αντιμετώπιζε προβλήματα να προσελκύσει καλές προσφορές και χαρακτήρισε τον δείκτη των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών «πρόδρομο δείκτη της γενικότερης εικόνας της οικονομίας που βελτιώνεται».
 
«Έχουμε δώσει μάχη για να υπάρξει ο ανταγωνισμός στο επίπεδο των επενδύσεων και να βελτιωθούν οι τεχνολογικές υποδομές» είπε ο υπουργός εκφράζοντας την αντίθεση του στις μονοπωλιακές καταστάσεις στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, για τις οποίες δεν εξυπηρετούν το συμφέρον ούτε των εργαζομένων ούτε των καταναλωτών.
 
Κλείνοντας, αναφερόμενος στις τηλεοπτικές άδειες, σημείωσε ότι σε λίγες μέρες θα ανακοινωθεί η λίστα από το ΕΣΡ. «Η ανακοίνωση της λίστας κλείνει ένα 30ετες κεφάλαιο που έπρεπε να κλείσει με τον σωστό τρόπο. Ακόμα και οι πολέμιοι της κυβέρνησης κατανόησαν ότι έπρεπε να υπάρξει ρύθμιση του τοπίου και καταβολή τιμήματος για την αδειοδότηση των καναλιών». Επιτιθέμενος στη Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίσε «συντριπτική ήττα» τη στάση της απέναντι στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.
 
«Ο κόσμος έχει βγάλει τα συμπεράσματά του και η εικόνα της ασυδοσίας με υπερχρεωμένους τηλεοπτικούς σταθμούς που εξέπεμπαν χωρίς άδεια, έχει ανατραπεί. Πάμε σε μία συνολική ρύθμιση του τοπίου και έχουμε σχεδιάσει κίνητρα που θα δώσουν αναζωογόνηση στον κλάδο με υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων», πρόσθεσε ο υπουργός.