Νεκρός έπεσε ένας δημοσιογράφος, κατά τη διάρκεια live μετάδοσης που έκανε μέσω του Facebook σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα El Nuevo Diario, για τις διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών στην πόλη Μπλούφιλντς στα παράλια της Καραϊβικής, στη Νικαράγουα.
 
Το βίντεο πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, στο οποίο δίπλα στον δημοσιογράφο περπατάνε αστυνομικοί πριν την εν ψυχρώ δολοφονία του από αγνώστους.
 
Ο Άνχελ Γκαχόνα στην προσπάθεια του να περιγράψει μέσω του κινητού του, τις καταστροφές που είχαν γίνει σε ένα μηχάνημα αυτόματης ανάλυψης, έπεσε αιμόφυρτος από σφαίρα στο κεφάλι. Το βίντεο τραβήχτηκε από έναν εικονολήπτη που βρισκόταν πίσω από το νεκρό δημοσιογράφο. Ούτε η Λίσετ Γουίδο εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού, αλλά ούτε και οι αρχές της Νικαράγουα ήταν σε θέση να δώσουν λεπτομέριες για το γεγονός. 
 
Συνάδελφός του δήλωσε στην τοπική εφημερίδα La Prensa ότι μόνον η αστυνομία και ομάδες που αντιμάχονταν τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές ήταν οπλισμένοι στην περιοχή, ενώ άλλη ρεπόρτερ που βρισκόταν εκεί, δήλωσε ότι ο Γκαχόνα ξεψύχησε πριν φτάσει στο νοσοκομείο. Το γεγονός επιβεβαιώνουν και τοπικά μέσα, υποστηρίζοντας ότι πέθανε από τις πληγές του.
 
Οι εντάσεις ξεκίνησαν την Τετάρτη 18 Απριλίου, έπειτα από τις αλλαγές που θέλει να κάνει η κυβέρνηση του Ντανιελ Ορτέγκα στο ασφαλιστικό σύστημα, με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών τόσο των εργοδοτών όσο και των εργαζομένων και την ταυτόχρονη μείωση των συντάξεων κατά 5%. Οι συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις στοχεύουν στη μείωση του ελλείμματος των ασφαλιστικών ταμείων.
 
Σύμφωνα με τον Guardian, ανθρωπιστικές οργανώσεις υποστηρίζουν ότι οι νεκροί έχουν φτάσει τους 25 με την αστυνομία να κατηγορείται ότι χρησιμοποιεί αληθινά πυρά. Επιπλέον, 67 άτομα έχουν χτυπηθεί είτε με κανονικές είτε με πλαστικές σφαίρες, ενώ παρακρατικές οργανώσεις επιτίθενται στους διαδηλωτές. Παράξενο είναι το γεγονός ότι 43 άτομα έχουν δηλωθεί εξαφανισμένα μέσα στο σαββατοκύριακο. 
 
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι πιο μαζικές συγκεντρώσεις αλλά και οι περισσότεροι νεκροί καταγράφονται στη Μανάγκουα, όπου μάλιστα έχασε τη ζωή του από σφαίρα και ένας 33χρονός αστυνομικός.
 
Εκεί έγινε και μεγάλη διαδήλωση φοιτητών εναντίον της αριστερής κυβέρνησης του Ν.Ορτέγκα, ο οποίος ωστόσο πλέον φέρεται να δηλώνει πρόθυμος να υπάρξουν νέες διαπραγματεύσεις για την μεταρρύθμιση που θέλει να προωθήσει, έπειτα από αυτές τις διαμαρτυρίες.
 
Η εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών του γραφείου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Λίζ Θρόσελ, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση πρέπει να υπακούσει στις διεθνείς υποχρεώσεις της και να εγγυηθεί τα δικαιώματα των πολιτών της στην ελεύθερία έκφρασης και ελεύθερης διαδήλωσης, ενώ το State Department κάλεσε την κυβέρνηση για ειρηνευτική λύση.