Μιλώντας στο αναπτυξιακό συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ), ο Κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι σε αντίθεση με την σημερινή κυβέρνηση, κόντρα στις επιθυμίες της οποίας έγιναν οι όποιες επενδύσεις, η ΝΔ «εγγυάται τη μακροχρόνια σταθερότητα για τους επενδυτές», καθώς το αναπτυξιακό της πρόγραμμα θα στηριχθεί εκεί.

Δήλωσε ότι υπάρχει ανάγκη «ομόθυμης στήριξης ενός εμπροσθοβαρούς μεταρρυθμιστικού πλαισίου χωρίς υπερφορολόγηση και με έμφαση στις διαρθρωτικές αλλαγές». Υποστήριξε πως πρώτη πολιτική του προτεραιότητα σε περίπτωση που εκλεγεί πρωθυπουργός είναι η προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων ύψους 100 δισεκατομμυρίων τα επόμενα χρόνια.

Χαρακτήρισε «ευκαιρία» την επένδυση ιδιωτών στην Ελλάδα, που πλέον αποτελεί φτηνή χώρα και η απώλεια 25% του ΑΕΠ είναι και μια ευκαιρία για την προσέλκυση επενδύσεων. Παράλληλα, έκανε λόγο για οριζόντια μέτρα στήριξης των επενδύσεων όπως η παροχή κινήτρων φορολογικών, αδειοδοτικών και περιβαλλοντικών, χαρακτήρισε ως εργαλείο αναπτυξιακό μια νέα παρέμβαση στο ασφαλιστικό και τόνισε ότι μπορεί να μειωθεί άμεσα η φορολογία στο 20% και στο 5% για τα μερίσματα. Τόνισε ότι είναι επιβεβλημένο το 4% για τον ρυθμό ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια.


«Μαγκωμένη η κυβέρνηση απέναντι στις επενδύσεις»

Εξαπέλυσε εκ νέου πυρά κατά της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι αντιμετωπίζει «διστακτικά και μαγκωμένα» τις ιδιωτικές επενδύσεις και έχει ως μόνο της μέλημα να παραμείνει στην εξουσία. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μετεξελιχθεί σε ρεαλιστικό κόμμα της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, είναι ένας μηχανισμός με σκοπό την παραμονή στην εξουσία προς ίδιον όφελος που φτιάχνει ένα πελατειακό κράτος».

Τέλος, δήλωσε ότι «δεν είναι διατηρήσιμη πολιτική για μια χώρα τα υπέρογκα πλεονάσματα για να δίνουμε επιδόματα» και επανέλαβε πως η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει αναπτυξιακό σχέδιο για την περίοδο μετά την ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου. «Υποτίθεται ότι η χώρα συζητά για την τυπική λήξη του προγράμματος και για ένα καινούργιο αναπτυξιακό σχέδιο, το οποίο γράφεται στα γραφεία χωρίς καμία διαβούλευση με την αγορά. Αυτό κάτι λέει για το πως βλέπει την αγορά η σημερινή κυβέρνηση».