Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής, Θοδωρής Δρίτσας, ενημέρωσε τους υπόλοιπους βουλευτές πως ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ζήτησαν παράταση δύο ημερών, με σκοπό να καταθέσουν τα δικά τους πορίσματα.
 
Το αίτημα αυτό συνάντησε την αντίδραση της αντιπολίτευσης, που σύμφωνα με δημοσιεύματα κάνει λόγο για μεθόδευση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, που στοχεύει στο να περιλαμβάνονται στο πόρισμα των κυβερνητικών βουλευτών, απαντήσεις στα αντίστοιχα πορίσματα της αντιπολίτευσης.
 

Διαβάστε το ηλεκτρονικό μήνυμα του Θ. Δρίτσα:

 

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή «για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής που λήφθηκε κατά τη συνεδρίαση της 21 ης Φεβρουαρίου 2018 σχετικά με την υπόθεση NOVARTIS»
 
Αθήνα, 24 Απριλίου 2018
ΥΠΕΡ ΕΠΕΙΓΟΝ
Αρ.πρωτ. 23

ΠΡΟΣ

Τα μέλη της Ειδικής
Κοινοβουλευτικής Επιτροπής

Σας ενημερώνω ότι χθες αργά το βράδυ, ο συνάδελφος — μέλος της Επιτροπής και εισηγητής κος Νίκος Παρασκευόπουλος, με ενημέρωσε ότι οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ μέλη της Επιτροπής ζητούν διήμερη παράταση για την πληρέστερη επιμέλεια, διόρθωση και τελικό έλεγχο του πορίσματος, το αδιόρθωτο κείμενο του οποίου είναι ήδη έτοιμο. Προτίθενται πάντως σήμερα να καταθέσουν ενώπιον της Επιτροπής διά της Γραμματείας το βασικό κορμό της πορισματικής πρότασής τους.

Ανάλογο αίτημα υπέβαλλε και ο συνάδελφος βουλευτής — εισηγητής εκ μέρους των ΑΝ.ΕΛ κος Γεώργιος Λαζαρίδης.
Με δεδομένο ότι όπως προκύπτει και από τα πρακτικά στη συνεδρίαση της 17ης Απριλίου 2018 η Επιτροπή συζήτησε ακροθιγώς αυτό το ενδεχόμενο και προνόησε για τη δυνατότητα ευελιξίας εφόσον προκύψει κάποιο πρόβλημα, θεωρώ ως υποχρέωσή μου, να σας ενημερώσω εγκαίρως σχετικά και να θέσω το ζήτημα στην κρίση της Επιτροπής στη σημερινή απογευματινή συνεδρίαση.

Αυτονόητο είναι ως εκ τούτου, ότι όποια ενδεχόμενη παράταση του χρόνου τελικής κατάθεσης των πορισματικών θέσεων, αφορά όλα τα μέλη της Επιτροπής από όλα τα κόμματα. Προς τούτο, μπορείτε να χειριστείτε το ζήτημα σε ότι σας αφορά κατά την κρίση σας, είτε έχετε ήδη καταθέσει κείμενο πορισματικών θέσεων, είτε όχι.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρός της Επιτροπής Θοδωρής Δρίτσας

 

«Απέτυχαν όσοι ήθελαν να οδηγήσουν την υπόθεση σε κουκούλωμα και παραγραφή»

 
«Όσοι ήθελαν να οδηγήσουν την υπόθεση Novartis σε κουκούλωμα και παραγραφή, μιλώντας για σκευωρία, απέτυχαν» απαντά το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στις αιτιάσεις περί σκευωρίας της Νέας Δημοκρατίας και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αναφορικά με την υπόθεση.
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «οι ίδιοι κατηγορούν τώρα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν δεν μπορεί να συγκροτήσει πόρισμα, αγνοώντας υποκριτικά τη σοβαρότητα και την ενδελεχή προσέγγιση όλου του φάσματος των ζητημάτων που γνωρίζουν ότι κάνουν τα μέλη της πλειοψηφίας της Επιτροπής. Αυτό που φοβούνται δηλαδή».
 
«Ας μην αγωνιούν και ας μη βιάζονται» επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, καθώς «η Βουλή θα διαβιβάσει αρμοδίως το σύνολο του υλικού και το Πόρισμα στη Δικαιοσύνη, μετά την έγκρισή του».
 
«Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για την πλήρη και ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης. Και μάλιστα, χωρίς προνομιακούς χρόνους παραγραφής!» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.