Συγκεκριμένα, το δικαστήριο, σύμφωνα με το Jail Golden Dawn, έκρινε ομόφωνα τους κατηγορούμενους ένοχους για απλή σωματική βλάβη σε μέλη της Πρωτοβουλίας και επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 μηνών σε κάθε κατηγορούμενο με αναστολή.
 
Ο Ν. Αποστόλου κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και ότι σε συνομιλίες του έχει ομολογήσει πλήθος βίαιων επιθέσεων της οργάνωσης, καθώς και το γεγονός ότι υπήρξε στρατολόγος του Ρουπακιά.
 
Ο Ν. Σαλουφάς έχει υπάρξει υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής και εμπλέκεται σε πλήθος επιθέσεων ταγμάτων εφόδου, όπως αυτή στο στέκι “Ρεσάλτο” στο Κερατσίνι.
 
Κατά την ακρόαση οι μάρτυρες αναγνώρισαν τους δύο χρυσαυγίτες  και άλλους δύο ακόμα δράστες που δεν είχαν αναγνωριστεί κατά την υποβολή της μήνυσης και πρωτόδικα, δηλαδή τους Θεόδωρο Κολιογιάννη και Γρηγόρη Δεμέστιχα.
 
Σημειώνεται ότι ο Θ. Καλιογιάννης είχε καταδικαστεί πρόσφατα σε 20 μήνες φυλάκισης για άλλη επίθεση σε μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ στις 25/1/2015, σύμφωνα με την ίδια πηγή, και ο Γρ. Δεμέστιχα είναι μέλος της.