Η αρχή έγινε με τους συνταξιούχους να συγκεντρώνονται από τις 10 το πρωί στην πλατεία Κοτζιά, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές συντάξεων, την κατάργηση του ΕΚΑΣ και τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.600€.

Στις 10:30 η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ είχε επίσης καλέσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

Οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή και άδειασαν τσάντες με λιγνίτη.

Στις 12:30 η Ομοσπονδία πραγματοποίησε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος καθώς θα κορυφώνεται η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Σε συγκέντρωση καλούσε και η ΠΟΕΔΗΝ. Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διαμαρτύρονται για την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ και ζητούν την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων του κλάδου.

Για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Αττικής πραγμαοποίησαν στάση εργασίας από τις 10:00 μέχρι τις 15:00 και 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία της υπόλοιπης χώρας.

Πεντάωρη στάση εργασίας στα τρόλεϊ

Σε πεντάωρη στάση εργασίας, από τις 12.00 έως τις 17.00, προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ προκειμένου να συμμετάσχουν στη γενική τους συνέλευση.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων, «το Δ.Σ. μετά από συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 19/4/2018, αποφάσισε να ορίσει την εξ αναβολής Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 25 Απριλίου με θέματα διοικητικός- οικονομικός απολογισμός».