Παράταση στη λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού Mega έδωσε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), μετά την έγκριση του αιτήματος για την αναστολή της απόφασης του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, το οποίο είχε διατάξει την οριστική διακοπή λειτουργίας του σταθμού.
 
Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Μαρτίου 2018, ο πρόεδρος του ΣτΕ, Νίκος Σακελλαρίου, είχε προσωρινά διατάξει την αναστολή της απόφασης του ΕΡΣ μέχρι να εκδοθεί και να επισημοποιηθεί το πόρισμα της αίτησης αναστολής που κατέθεσε η διοίκηση της Τηλέτυπος. Δύο μέρες πριν την το «πάγωμα» της απόφασης, το ΕΣΡ είχε αποφασίσει τη διακοπή της λειτουργίας του Mega, με ψήφους 6-3.
 
Mε τη σημερινή απόφαση υπ΄  αριθμ. 101/2018, που εκδόθηκε από το Τμήμα Αναστολών του ΣτΕ με πρόεδρο τον Πρόεδρο του ΣτΕ Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ηλία Μάζο, δόθηκε παράταση στη λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού ενώ στις 4 Μαΐου, 2018, θα εκδικαστεί η υπόθεση επί της ουσίας. Στις 4 Μαΐου εισηγητής θα είναι πάλι ο Η. Μάζος.
 
Η επίσημη αιτιολογία του ΕΣΡ ήταν, ότι ο σταθμός δεν μπορεί να θεωρηθεί θεματικού περιεχομένου, καθώς δεν υπέβαλε ποτέ αίτηση αλλαγής φυσιογνωμίας του προγράμματός του.Το ΕΣΡ  έκρινε ότι ο σταθμός είναι γενικής στόχευσης ενημερωτικού προγράμματος και, καθώς δεν έλαβε μέρος στη διαγωνιστική διαδικασία του περασμένου Ιανουαρίου με την προκήρυξη των 7 αδειών, δεν μπορεί πλέον να εκπέμπει, αφού ολοκληρώθηκε και το τρίμηνο της παράτασης στη λειτουργία του.