Την επόμενη βδομάδα αναμένεται να εκλεχθεί νέος πρωθυπουργός στην Αρμενία, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νικόλ Πασινιάν, ο οποίος θεωρείται ηγέτης των μεγάλων διαδηλώσεων των τελευταίων ημερών, να ζητεί να αναλάβει την εξουσία αλλά και τη διεξαγωγή νέων εκλογών.

Ο Καραπατιάν πρέπει «να αναγνωρίσει αμέσως τη νίκη της επανάστασής μας και να εγκαταλείψει τις φιλοδοξίες του», τόνισε χθες το βράδυ ο Πασινιάν απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του και καλώντας το Ρεπουμπλικανικό κόμμα «να υποκύψει μπροστά στον λαό» και «να αποδεχθεί την πραγματικότητα».
 

Οι διαδηλωτές εκφράζουν επανειλημμένως την αντίθεση τους στην προσπάθεια του πολιτικού συστήματος να μεταφέρει τις εξουσίες του προέδρου στον πρωθυπουργό.
«Θα έχουμε έναν πρωθυπουργό του λαού και μετά την εκλογή μια λαϊκή κυβέρνηση και κοινοβούλιο» , δήλωσε  στο Reuters η Άννα Αγαμπάιαν, 38χρονη δάσκαλος που έλαβε μέρος στις διαδηλώσεις.

«Αν ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Νικόλ Πασινιάν είναι η επιλογή του λαού, τότε ο λαός μπορεί να τον εκλέξει», δήλωσε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Καραπετιάν, ο οποίος προτείνει την διεξαγωγή νέων εκλογών.
 

Υπενθυμίζεται ότι Ο Σερζ Σαρκισιάν, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος της Αρμενίας για μια δεκαετία, παραιτήθηκε τη Δευτέρα από τη θέση του πρωθυπουργού, έπειτα από σχεδόν δύο εβδομάδες διαδηλώσεων που είχαν πυροδοτήσει οι κατηγορίες ότι διαμόρφωσε το Σύνταγμα με τέτοιο τρόπο ώστε να παραμείνει στην εξουσία.
 
Ο Νικόλ Πασινιάν, από την πλευρά του, κάλεσε τους υποστηρικτές του να πραγματοποιήσουν μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας στον πρωτεύουσα, ενώ δήλωσε ότι είναι έτοιμος να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας όπως και ότι θα συνεχίσει την άσκηση πιέσεων στην κυβερνώσα ελίτ έως ότου αυτή συμφωνήσει σε μια πραγματική αλλαγή.